Медведев: Не знам как Джокович прави всичко това; той просто няма лоши дни и е най-великият

от в 00:44 на 03.07.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев определено няма да запомни с нищо добро досегашния си тревен сезон, след като загуби още вторите си срещи в съответно Хертогенбош и Хале, а освен това досега никога не е преминавал четвъртия кръг на Уимбълдън и на пръв поглед няма особено много положителни знаци, които да окуражат руснака преди отново да стъпи на "свещената трева". Бившият номер едно обаче е на мнението, че опитът е от ключово значение на най-голямата тенис сцена и точно това може да се окаже неговото скрито оръжие в Лондон, имайки предвид, че той все пак вече е печелил трофей от Шлема:

"Погледнете Новак Джокович. Този човек е на 36 години, а видяхме как всъщност Алкарас беше този, който получи крампи в техния двубой на Ролан Гарос, макар че в момента вероятно е по-силен физически от Джокович. Опитът е изключително важен на това ниво и помага значително да си изиграл възможно повече важни мачове на най-големите кортове.

Нямам представа по какъв начин Новак успява да прави всичко това. Усещам как всеки един от нас би могъл да има лош ден и да загуби от играч извън топ 100, квалификант, както и тенисист, който участват с "уайлд кард" в надпреварата, но това сякаш никога не е важало за Новак, Рафа и Роджър. Смятам, че подобни изненади са нещо нормално в спорта. Единият тенисист има лош ден, а другият изживява най-добрия си ден в живота, което накрая определя крайния резултат.

Доколкото видях, то Новак е играл финали на половината състезания от Големия шлем, в които е участвал - 35 от 70. Не знам как това изобщо е възможно. Явно просто няма слаби дни. Истината, е че той също е човек и има своите колебания, но дори тогава съумява да побеждава своите съперници. Това е изключително трудно, защото говорим за индивидуален спорт, в който всеки един от двамата играчи иска да спечели. Наистина не знам как го прави и точно затова смятам, че той е най-великият тенисист в историята" - сподели Медведев на днешната си пресконференция.

Източник: Tennis Majors

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Не знам как Джокович прави всичко това; той просто няма лоши дни и е най-великият Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | иинтервюта | новак джокович | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook