Медведев по адрес на Голямата тройка: Те са киборгите в тениса, невероятни са

от в 16:34 на 21.02.2021
Мирела Николова

Новак Джокович изнесе същинска тенис лекция на Даниил Медведев, за да седне на трона в Мелбърн за девети път в своята зашеметяваща кариера. Това беше още един забележителен триумф за Ноле, който днес спечели 18-а титла от Големия шлем и се доближава само на две от рекордните 20 "мейджър" трофея, извоювани от големите му съперници - Федерер и Надал.

По време на пресконференцията си след финала 25-годишният руснак изрази своето огромно възхищение за постиженията на Джокович, който според него е „киборгът“ на тениса, заедно с двамата си легендарни съперници.

"Няма какво друго да кажа, освен че несъмнено са трите най-големи имена в историята на нашия спорт. Не мисля, че някой може да го оспори. Говоря само за техните резултати. Това, което направиха в тениса, е невероятно за мен, както казах и преди. Сега съм на 25. За да триумфирам девет пъти на Откритото първенство на Австралия, трябва да печеля всяка година, докато стана на 34 години. Определено вярвам в себе си, но не мисля, че мога да го направя. Същото е и с Рафа на Ролан Гарос - 13 пъти... Тук става въпрос за нещо подобно на киборги в тениса, в добрия смисъл на думата, разбира се."

"Винаги, когато излизам на корта, искам да спечеля. Побеждавал съм ги няколко пъти в някои големи турнири, като например Финалите в Лондон. Просто следващия път трябва да бъда по-добър на надпреварите от Големия шлем срещу тези двама тенисисти, както и срещу Роджър", завърши Медведев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев по адрес на Голямата тройка: Те са киборгите в тениса, невероятни са Мирела Николова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | голямата тройка | даниил медведев | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook