Медведев показа на Тийм, че все още е далеч от върха и разочарова феновете във Виена

от в 19:15 на 27.10.2022
Калоян Соколов

Завръщането на Доминик Тийм в Тура не протече никак гладко за австриеца в самото начало, след като той дълго време не можеше да запише дори една победа и допускаше поражения на ниво Чаланджър от състезатели извън световния топ 100. Изглежда обаче, че бившият "мейджър" шампион най-после съумя да намери своя ритъм на корта през последните няколко седмица и изигра два поредни полуфинали на ниво ATP.

Онзи ден пък Тийм сътвори феноменален обрат над Томи Пол, отразявайки два мачбола и така се класира за втория кръг на родната си надпревара във Виена, където имаше възможност действително да тества моментните си сили, защото го очакваше сблъсък с доскорошния водач на световната ранглиста, а именно Даниил Медведев.

Срещата започна напълно равностойно, но постепенно топ поставеният наложи сериозна доминация на корта и надделя с крайното 6:3 6:3. По този начин Медведев разочарова феновете в австраийската столица и нагледно показа, че техният любимец все още е далеч от най-добрия си тенис.

Непоставеният играч беше далеч по-агресивен в началните минути и дори вездесъщата защита на руснака нямаше отговор на мощните отигравания от ракетата на Доминатора. Тийм целеше линиите с огромна лекота, ала това далеч не притесняваше фаворита, който знаеше как ще бъде много трудно за опонента му да поддържа подобно равнище за дълъг период от време. В крайна сметка третата ракета на света дочака спада в изявите на австриеца, осъществявайки пробив за 4:3 и впоследствие затвори сета с още един брейк в актива си.

Във втората част видяхме истински сервис мастърклас от страна на московчанина, чийто начален удар редовно оставяше без шансове местния любимец и той не спечели нито точка в откриващите два сервис гейма на своя опонент. Тези обстоятелстваха позволиха на Медведев да рискува повече от ретур, а разиграванията в мача ставаха все по-дълги, което беше изцяло в полза на по-високоранкирания тенисист. Така напълно закономерно водачът в схемата за пореден път отмъкна подаването на Тийм и нямаше никакви трудности да доведе сблъсъка до успешен за себе си завършек, гарантирайки си четвъртфинален двубой с един измежду Яник Синер и Франсиско Серундоло.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев показа на Тийм, че все още е далеч от върха и разочарова феновете във Виена Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | даниил медведев | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook