Медведев се реваншира на финалиста от Майорка и продължава без загубен сет на Уимбълдън

от в 15:23 на 07.07.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев взе своя реванш срещу Адриан Манарино и изглежда все по-уверен върху тревата. Руснакът не премина четвъртфиналите на нито една от двете подготвителни надпревари, в които все участие на трева, но досега изглежда в топ форма на Уимбълдън и записа втори пореден успех без загубен сет - 6:3 6:3 7:6(5). Така бившият номер едно си отмъсти за поражението, което му беше нанесено от ветерана преди няколко седмици в Хертогенбош и му предстои да срещне един измежду Мартин Фучович и Маркос Гирон, чийто мач беше прекъснат при 2:1 сета в полза на унгареца поради тъмнина.

В началоо отново изглеждаше, че Медведев ще срещне сериозни проблеми със съпротивата на левичаря, който пръв имаше два брейкбола, само че сервисът на третия поставен му се притече на помощ и той се измъкна от трудната ситуация. Постепенно фаворитът привикна към много ниските топки, с които го тормозеше Манарино и започна да се чувства отлично в разиграванията, печелейки четири последователни гейма, за да си осигури успеха в откриващия сет.

Втората част се превърна в истинска наказателна акция на москочанина, който за по-малко от 20 минути се изтреля напред с 5:0 гейма и изглеждаше, че интригата в сблъсъка е тотално изчезнала. Все пак 35-годишният играч съумя да върне един от брейковете си пасив, но нямаше сили за нещо повече и сетът скоропостижно отиде в актива на бившия носител на трофея от US Open.

Медведев скоропостижно пое контрол и над третата част, където се откъсна с ранен пробив и се доближи на само два гейма от спечелването на двубоя, само че Манарино не се беше преди и изравни за 4:4, а тогава срещата беше прекъсната поради тъмнина. Днешното доиграване пък ни представи възможността да наблюдаваме тайбрек, в който французинът пръв реализира мини брейк, ала оттам насетне нямаше особени аргументи срещу именития си съперник и световният номер три подпечата триумфа си в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се реваншира на финалиста от Майорка и продължава без загубен сет на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
адриан манарино | даниил медведев | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook