Медведев се справи с Бублик и продължава уверено напред в Токио

от в 10:20 на 24.07.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев откри кампанията си на Олимпийските игри в Токио с категорична победа. Световният номер две сломи съпротивата на казахстанецът Александър Бублик, надделявайки с 6:4 7:6(8) и продължава уверено напред към преследването на една от детските си мечти, а именно завоюването на златен медал от Игрите. Следващото препятствие по пътя му е Сумити Нагал, отстранил Денис Истомин в първия си мач.

Да четвърти път в своята кариера Медведев побеждава козахстанския тенисист. До момента Даниил не е губил нито сет срещу този си противник, а последният им двубой дойде на Ролан Гарос 2021, където макар и далеч да не бе сочен за фаворит, вторият поставен записа един от най-добрите си успехи на червени кортове.

Мачът в Токио, макар и пред празни трибуни, бе истинско тенис зрелище за почитателите на спорта. Продължителни размени от дъното на корта, придружени с впечатляващи отигравания от страна и на двамата, бяха причината мачът да бе много равностоен от първата до последната точка. За съжаление на казахстанските фенове техният представител допусна ранен пробив и така и не успя да възвърне паритета в геймовете, а с това предаде откриващата част.

Във втория сет Бублик бе далеч по-агресивен. Той сериозно затрудняваше финалиста на Australian Open 2021 и го поставяше в ситуации, в които го караше да се чувства безсилен. Именно така 40-ият в ATP класацията си осигури стабилна преднина от 3:0, но срив в представянето му доведе резултата до 3:3. Частта щеше да се реши в тайбрейк, а там интригата отново далеч не отсъстваше. Подобаващ край на срещата сложи един продължителен гейм, в който Медведев се справи по-добре с овладяването на емоциите и заслужено достигна до крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се справи с Бублик и продължава уверено напред в Токио Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | даниил медведев | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook