Медведев след триумфа в Лондон: Този финал бе най-трудният мач в живота ми

от в 06:33 на 23.11.2020
Калоян Пламенов

Данил Медведев бе на седмото небе след успеха си срещу Доминик Тийм на финалния мач в Лондон.

Той стигна до обрат в трисетова битка и по този начин завоюва най-големия трофей в кариерата си до момента.

"Това бе най-трудната победа в живота ми", обяви развълнуваният руснак след мача.

"Мисля, че Доминик беше много близо до победата. Усещах това по време на мача. Игра наистина много силно. Все пак обаче успях да се задържа в двубоя и накрая да изляза краен победител".

"Във втория сет ми беше адски трудно, а в третия вече усещах много голяма умора. Видях обаче, че той започна да пропуска някои топки и в крайна сметка си дадох малко зор. Усещах, че умората налегна и него, започна да тича по-малко".

"Да умориш Тийм в мач от формат 2 от 3 сета е наистина голямо постижение. Това са малките детайли, които ми помогнаха за победата", не пропусна да отбележи руският тенисист.

Победата на Медведев срещу Тийм влезе в историята на финалите на ATP, тъй като до момента в рамките на един турнир никой не бе побеждавал първите трима в ранглистата, но руснакът го направи.

"Удивително е! В групите победих Новак, а след това и Рафа. Сега на финала се справих с Тийм. Това означава наистина много за мен и показва на какво съм способен на корта".

"Когато се чувствам добре физически и психически мога да направя наистина много хубави неща. Знам какво мога. Надявам се да имам повече такива мачове като този". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след триумфа в Лондон: Този финал бе най-трудният мач в живота ми Калоян Пламенов
Теми:  
данил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook