Медведев сломи съпротивата на Беретини и остави надеждите на Русия живи

от в 03:31 на 06.01.2022
Петър Колев

Даниил Медведев изравни резултата в отборната среща от груповата фаза на тазгодишното издание на ATP Cup между Русия и Италия след успех в три сета над световния №7 - Матео Беретини. По този начин руснакът запази шановете на своята родина за продължаване напред в турнира, тъй като именно страната победител от този двубой ще бъде на първо място в група B и ще продължи към 1/2-финалите на надпреварата.

Мачът не започна добре за италианеца, който не успяваше да затрудни своя съперник със сервис и бе принуден да влиза в дълги разигравания по време на своето първо подаване. Доминиращ в тях бе Медведев и така логично се достигна до първия пробив в мача - 2:0. С развитието на срещата Беретини подобряваше играта си, разигравания ставаха все по-интересни и разнообразни, но Медведев бе този, който печелеше по-важните от тях. Сервирайки за оставане в сета, финалистът от Уимбълдън отново се пропука, предавайки с двойна грешка частта в полза на своя съперник - 6:2.

Вторият сет определено предложи повече интрига - световният №7 вдигна нивото си на начален удар и до голяма степен контролираше разигравания в своите сервис геймове. От другата страна на мрежата обаче ситуацията беше идентична, защото Медведев показваше абсолютна доминация по време на своите подавания. Логично се достигна до тайбрек, в който Беретини заигра вдъхновен тенис и благодарение на късен минипробив достигна до два сет бола. Въпреки че сбърка воле при първия, той съумя да реализира втория, изравнявайки сетовете за 1:1 - 7:6(5).

След продължителна пауза между отделните части Медведев отново се завърна уверен на корта - той успя да реализира пробив още във второто подаване на италианеца, контрирайки отлично началните му удари и диктувайки темпото на разиграванията - 2:1. До края на срещата руснакът не позволи на Беретини да бъде конкурентен от ретур, той печелеше сервис геймовете си без особени проблеми и излизаше победител от по-голямата част от дългите разигравания от дъното на корта. Така след малко над два часа и половина игра на Ken Rosewall Arena Медведев затвори мача за за крайното 6:2 6:7(5) 6:4.

Първенецът в група B ще бъде решен от победителите в двойковия мач Беретини/Синер - Медведев/Сафиулин.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев сломи съпротивата на Беретини и остави надеждите на Русия живи Петър Колев
Теми:  
atp | atp cup | данил медведев | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook