Медведев: Целта ми е след US Open хората да говорят за мен, а не за Алкарас и Джокович

от в 13:54 на 26.08.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев започна настоящия сезон по великолепен начин и в един момент се намираше в серия от 19 поредни победи, триумфирайки на турнирите в Ротердам, Доха и Дубай, но претърпя тежко поражение във финала на Мастърса в Индиън Уелс от Карлос Алкарас, а оттогава насам именно младият испанец и Новак Джокович поеха лидерската палка в Тура от ръцете на руснака и изиграха два знаменити финални сблъсъка на Уимбълдън и Синсинати.

Точно това кара всички специалисти да определят испанеца и 23-кратния "мейджър" носител за големите фаворити на предстоящия US Open, но изглежда това не влияе негативно върху психиката на Медведев и той е готов да обърка сметките на единствените по-високоранкирани от него играчи:

"По никакъв начин не се притеснявам от обстоятелството, че вниманието е насочен изцяло към Джокович и Алкарас. Това е напълно заслужено и е наистина невероятно за тениса да имаме подобно съперничество. Говорим за индивидуален спорт, в който има ясно изградена система за точкуване и именно Карлос и Новак заемат двете челни позиции в класацията, така че няма място за наранени чувства, имайки предвид колко много изоставам от тях.

Напълно разбирам желанието на всички да видят нов финал между Джокович и Алкарас, защото ще бъде невероятна история, сам че останалите ще се опитаме да предотвратим подобен сценарий. Разбира се, то говоря най-вече за себе си и не смятам, че хората изцяло са ме отписали. Чувствам се добре и досега правя много успешен сезон, ако изключим последните няколко седмици. Моята цел е след края на US Open да се говори за Даниил Медведев, а не за Новак Джокович и Карлос Алкарас, като единствено ми остава да работя здраво и да се опитам да я постигна" - заяви шампионът от 2021-ва година.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Целта ми е след US Open хората да говорят за мен, а не за Алкарас и Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервюта | карлос алкарас | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook