Медведев вдигна първата си титла на трева в Майорка

от в 18:53 на 26.06.2021
Тея Кръстева

Световният номер 2 Даниил Медведев вдигна първи трофей на тревна настилка в своята кариера, след като победи американеца Сам Куери с резултат 6:4 6:2 на финала на турнира от категория ATP 250 - Mallorca Open. По този начин 25-годишният руснак спечели своята 11-та титла един ден преди старта на най-стария тенис турнир в света и третия Голям шлем за годината - Wimbledon.

Още в откриващия сет Куери бе този, който изпитваше по-големи затруднения, печелейки своите подавания, а това съвсем закономерно доведе и до пробив пасив. По-аресивната игра от страна на Даниил се оказа непреодолимо препятствие пред световния номер 60, който не след дълго предаде сервис гейма си - 4:3. Този един-единствен брейк аванс в сметката на руснака се оказа и напълно достатъчен за тазгодишния финалист на Australian Open да се доближи на сет разстояние от първа титла на трева.

И втората част стартира вихрено за Медведев, който, възползвайки се от колебливата игра на опонента си, наниза ранен пробив, повеждайки с 2:0. Оттам насетне, изглежда, Сам Куери се бе предал и трудно намираше своя ритъм на игра, а това, в комбинация с не малкия брой непредизвикани грешки от неговата ракета, позволи на световният номер 2 да регистрира нов брейк за 5:2, а след това след малко над час игра и да се поздрави с 11-та ATP титла в професионалната си кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев вдигна първата си титла на трева в Майорка Тея Кръстева
Теми:  
данил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook