Медведев за мача с Надал и какво го е довело до успеха

от в 12:15 на 22.11.2020
Диана Андреева

Даниил Медведев коментира вчерашната си победа над световния номер две Рафаел Надал и очакванията си за финала с Тийм. Ето какво каза той:
"Преди резултата да стане 4:5 във втория сет ми се струваше, че всичко върви добре, но изведнъж обърках нещо. Щом допуснах да ме пробият, седнах, за да си почина - бях се изморил. Резултатът веднага си пролича - всичко се получаваше! Няма да кажа, че от тук нататък започнах да играя перфектно, но определено усетих по-добре топката.

Днес Рафа беше по-бавен и пасивен от обикновено и направи само два уинъра. Като цяло ми вървеше повече. Най-доволен съм от представянето ми в третия сет и тайбрека. Като цяло ударите ми бяха много добри, вървеше ми. 

Надал е винаги готов да се бие - трябва да имаш достатъчно мотивация и да нямаш изблици на емоции. В самия край, точво преди на уцели мрежата, си помислих: „Ако сега влезе в корта, ще играем толкова дълго...“ Винаги е така с Рафа. Добре, че той сбърка - затова се усмихнах.

Следва мачът с Тийм. Доминик показва страхотен тенис сега. Загубих от него на US Open, но след мача седнах и си помислих: „Днес играх добре ...“ Той успя да спечели титлата да вземе първи трофей от Шлема. 

Тренирах с него в Лондон по-рано - имаше добри удари и високо ниво на игра. Веднага казах на треньора, че Тийм ще стигне далеч. Нека видим кой ще бъде победителят ", завърши Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за мача с Надал и какво го е довело до успеха Диана Андреева
Теми:  
данил медведев | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook