Медведев за новата асоциация на играчите: Не знам на чия страна съм

от в 18:53 на 30.08.2020
Анисия Стоева


Новак Джокович и Васек Поспишил направиха огромна промяна в мъжкия тенис със създаването на Професионалната асоциация на тенисистите (PTPA), като от вчера много играчи изказаха силни мнения около новия орган. Мнозина като Данийл Медведев обаче все още не са убедени в успеваемостта на асоциацията.

Поспишил подаде оставка от Съвета на играчите на ATP, след като заяви, че състезателите нямат голямо влияние върху решенията, които се вземат в ATP и по тази причина PTPA е независим орган, създаден от играчите, които гледат интересите на самите тенисисти.

https://twitter.com/DjokerNole/status/1300011954732437505?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1300011954732437505%7Ctwgr%5E&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.essentiallysports.com%2Fdont-know-which-way-im-leaning-daniil-medvedev-perplexed-on-joining-the-new-players-association-novak-djokovic-atp-tennis-news%2F

 


Рафаел Надал и Роджър Федерер засега отхвърлиха идеята за асоциацията. Мнозина като Анди Мъри и Данийл Медведев ще следят отблизо напредъка, който асоциацията постига, преди да се включат.
Ето какво каза руснакът: „Реших, че е най-добре да помисля повече за това след US Open. Определено ще поискам повече информация от Васек и Новак преди да взема решение. Имам нужда от малко време. Това е всичко, което мога да кажа в момента. Не знам коя страна ще заема, но имам нужда от повече информация" - каза Медведев.


Новата асоциация раздели мъжкия тенис. Има съмнения относно неговата законност и дали жените ще имат право да се присъединят към асоциацията. Да видим какво ще направят ATP и как ще функционира РТРА занапред.


медведев



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за новата асоциация на играчите: Не знам на чия страна съм Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook