Медведев - Злодея на бъдещето

от в 17:42 на 06.09.2019
Георги Христов

Ако има един тенисист, който се отличава от глутницата тази година, то това със сигурност е Данийл Медведев. Той игра на повече финали на Тура от всеки друг, печелейки два от тях - в Синсинати, непосредствено преди US Open, както и на родната надпревара в София през февруари. Общото между двете победи? Дойдоха на твърда настилка. Последните три финала от календара задължително бяха с един и същ участник от едната страна на мрежата - провокаторът от Русия: Вашингтон, Монреал и Синсинати. Публиката в Ню Йорк може и да не го харесва, но 23-годишният Медведев всъщност е бъдещето на тениса.

Марина Хайд от "Гардиън" пише за него: "Лошото момче на тениса е абсолютно това, което очаквам, когато някой лепне етикета "лошо момче", добавяйки, че би сложила постер на стената със средния пръст, който Данийл показа на гневната тълпа в Ню Йорк по време на мача му с Фелисиано Лопес. Крие Евърт пък допълва: "Той е лошото момче на тениса", докато Брад Гилбърт му лепва етикета "той е Злодея от кеча, но слаб". И докато всичко това се случва, Данийл Медведев абсолютно поема всяка една вибрация на "Флашинг Медоус" и я превръща в свой позитив.

"Благодаря на всички ви, защото вашата енергия тази вечер ми донесе победата. Ако не бяхте вие, сигурно щях да загубя мача. Искам всеки от вас да знае, когато си легне да спи, че спечелих заради вас. Продължавайте да ме захранвате с тази енергия. Вие сте най-добрите", каза след успеха над Лопес руснакът, който подканваше тълпата да продължава да го освирква.

Бяхме свикнали да гледаме елегантността на Роджър Федерер, Рафаел Надал и напоследък Новак Джокович. Докато в същото време Ник Кириос изглеждаше сам в своя неподражаем стил. Е, той вече си има нов член в своята банда. Може би пък ставаме свидетели на голяма промяна в съвременния тенис?!

"Следващата генерация", за която говорим от толкова дълго време, изкара много години в сянката на Голямата тройка, така че може би е необходимо разтърсване, което да отвори вратата на новите имена. Някой трябва да наследи Федерер, Надал и Джокович. Медведев показва игра, достойна за адмирации, предвид че игра на 6 финала този сезон, спечели два, а пътят му до мача с Григор Димитров бе като на метеорит. Той ще се изкачи поне до №4 в ранглистата в понеделник и дали ни харесва или не, руснакът може да се превърне в новото лице на мъжкия тенис. Затегнете коланите, защото ще бъде разтърсващо пътуване.

Началото му бе поставено още през 2016-а, когато Данийл се прочу с расистки скандал. Тогава още на 20 години, руснакът бе дисквалифициран от Чалънджър в американския град Савана. По време на мача с Доналд Йънг Медведев започна да спори със съдията, която е афроамериканка като съперника му, и изпуска репликата: "Знам, че двамата сте приятели. Даже съм сигурен". От това организаторите правят извода, че руснакът поставя под съмнение обективността на рефера заради расата Q. Самият Данийл отхвърля обвиненията: "Това беше огромно недоразумение, което ми даде много важен урок. Кортът не е място за изливане на емоции, а място, на което трябва да демонстрираш качествата си. Както спортните, така и моралните".

Това обаче не е краят. През 2017-а във втория кръг на Уимбълдън Медведев замери съдията на стола Мариана Алвеш с монети, намеквайки, че е заложила на срещата с Рубе Бемелманс. Белгиецът печели, а по-късно Данийл споделя: "Не помня какви пари бяха. Сега вече портфейлът ми е без джобче за монети, но тогава все още носех. Хвърлих две или три".

Тази година турнирът в Лондон също бе емоционален за него. Той загуби в пет сета от Давид Гофен, като не сдържа нервите си и започна да крещи на съдията, да удря ракетата по оградата и по корта.

Разбира се, това не бе нищо, в сравнение със скандала със Стефанос Циципас в Маями миналата година. Гъркът не се
извини след удар във филето на мрежата, а впоследствие дори нарече съперника си "ла*нян руснак", въпреки че собственият му дядо е бил футболен национал на СССР... Стигна се дотам, че Данийл предложи двамата да излязат навън и да се разберат като мъже.

Но Медведев е такъв. Емоционален и талантлив. Не се примирява с неправдата, била тя и само в неговите очи.

Източник: "Тема Спорт"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев - Злодея на бъдещето Георги Христов
Теми:  
us open | данил медведев | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook