Мектич и Павич сложиха край на мечтата на Джокович и Сърбия за триумф в Купа "Дейвис"

от в 22:57 на 03.12.2021
Калоян Соколов

Хърватският отбор определено не спадаше към групата на големите фаворити във финалите на Купа "Дейвис", но балканците показват забележителен дух през цялото състезание и заслужено ще спорят за трофея в неделния ден! Това се случи, след като "шахматистите" сломиха съпротивата на Сърбия, която е предвождана от самия световен номер едно Новак Джокович.

Двете страни изиграха един изключително оспорван сблъсък, който се реши от мача в карето, където Мате Павич и Никола Мектич показа защо са най-успешната двойка през сезона и не оставиха шансове на Новак Джокович и Филип Краинович - 7:5 6:1. Така хърватите ще спорят за сребърната салатиера с един измежду тимовете на Русия и Германия.

Фаворитите показах безспорната си класа още в самото начало, но западните ни съседи се върнаха от 0:40 в първото си подаване и не позволиха да изостанат в самото начало. Сервис геймовете на сръбското дуо обаче вървяха далеч по-трудно, което даде нова възможност на шампионите от Уимбълдън и те я сграбчиха, за да пробият в последния възможен момент, гаранитрайки си успеха в света.

Оттам насетне Мектич и Павич превъзхождаха сериозно своите съперници, а отборът на Сърбия изглеждаше напълно обезверен и и играта му се разпадна във всички основни елементи. "Шахматистите" пък показваха невероятен синхрон помежду си и бяха напълно безпогрешни на мрежата, като спечелиха последните пет гейма от двубоя и така си подпечатаха мястото на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мектич и Павич сложиха край на мечтата на Джокович и Сърбия за триумф в Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
atp | купа дейвис | Обзори | сърбия | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook