Мелбърн: Еванс не допусна изненада на старта и надделя категорично над Гофен

от в 11:30 на 18.01.2022
Владислав Риждов

Даниел Еванс се класира безпроблемно за втория кръг на Откритото първенство на Австралия, след като преодоля съпротивата на Давид Гофен в последователни части - 6:4 6:3 6:0.

Откриващата част започна с изравнени сили. Двамата преминаваха на бърза ръка през сервис геймовете си, а шансове за брейк изцяло отсъстваха. Доминацията на сервиращите продължи почти до самия края на сета, когато Еванс постави съперника си под напрежение. Сервирайки за 5:5, Гофен бе наказан от британеца и след пробив на нула, частта отиде на сметката на световния номер 24.

Британецът взе инициативата на своя страна и във началото на втория сет. Еванс излезе напред с ранен брейк и аванс от 3:0. Впоследствие Гофен вдигна нивото си и върна пробива, но непредизвиканите грешки взеха връх в представянето му и той още веднъж предаде началния си удар, преди островитянинът да затвори категорично и втората част.

В третия и последен сет интригата тотално се изпари. Грешките от ракетата на белгиеца зачестиха, докато Еванс нито за момент не намали темпото и материализираше всяка една възможност за брейк, преди в крайна сметка да "върже геврек" на опонента си, поздравявайки се с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мелбърн: Еванс не допусна изненада на старта и надделя категорично над Гофен Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | давид гофен | даниел еванс | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook