Metro.co.uk: Григор Димитров е разочарованието на 2018

от в 16:13 на 28.11.2018
Георги Христов

Популярното британско издание Metro.co.uk направи своя обзор на изминалия тенис сезон през 2018 година. Вестникът определи Новак Джокович като най-добър за настоящата кампания, а като главното разочарование е определено представянето на Григор Димитров.

Ето и основните категории в класацията на Metro:

Най-добър играч: Новак Джокович
"След ужасен старт Джокович направи феноменална втора част на 2018. Джокович спечели за четвърти път Уимбълдън и взе трети US Open, изравнявайки рекорда на Пийт Сампрас с 14 титли от Големия шлем. Освен това вече е първият състезател, който притежава всички "Мастърс 1000" титли".

Най-голямото разочарование: Григор Димитров
"След спечелването на ATP Finals в края на 2017 това изглеждаше като предпоставка за още по-големи успехи, но Димитров така и не ги материализира. Той започна годината като №3 в света и завърши сезона на ръба на топ 20, печелейки само три от последните си девет мача."

Най-добрият мач: Джокович срещу Надал в полуфиналите на Уимбълдън
"Трилър от самото начало та до края. Джокович в крайна сметка се наложи с 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8. Заслужава си да се споменат в тази категория още победата на Надал срещу Доминик Тийм на US Open, а също финала на Australian Open между Вожняцки и Халеп.

Най-добър млад играч:
Шампионката от US Open Наоми Осака. Струва си да се споменат още Арина Сабаленка, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Алекс Де Минор.

Постижение на годината: 20-та титла от Големия шлем на Роджър Федерер
Федерер направи брилянтен старт на сезона като спечели 20-та си титла от Шлема. Швейцарецът победи Марин Чилич и стана едва третият състезател в историята, който има 20 или повече титли от най-престижните в тениса. В Откритата ера това са правили още Серина Уилямс и Щефи Граф. Той първи прави това и в мачове от формат три от пет сета. Тук също трябва да бъдат споменати 11-та титла на Надал на "Ролан Гарос" и Джокович, който вече е печелил всичките "Мастърс 1000" титли.

Най-изненадващ резултат за годината: Победата на Милман срещу Федерер на US Open
В четвърти кръг на Откритото първенство на САЩ австралиецът Джон Милман успя да шокира петкратния шампион Роджър Федерер и реализира най-голямата победа в кариерата си. Струва си да се споменат победата на Марко Чекинато над Новак Джокович на "Ролан Гарос" и на Кевин Андерсън над Федерер в четвъртфиналите на Уимбълдън.

Треньор на годината: Мариан Вайда
След провала на експеримента с Андре Агаси и Радек Щепанек, Джокович се върна към добре изпитания подход с Вайда и треньорът му помогна да постигне нови висоти, завръщайки се на първото място.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Metro.co.uk: Григор Димитров е разочарованието на 2018 Георги Христов
Теми:  
григор димитров | мариан вайда | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис статии

Коментари





Следвайте ни в Facebook