Мико Кузманов загуби драматично втория си мач в Белград

от в 22:51 на 16.06.2020
Калоян Пламенов

Димитър Кузманов допусна драматична загуба във втория си мач от група "G" на демонстративния турнир на клей в Белград, организиран от академията на Янко Типсаревич.

Българинът, номер 317 в ранглистата, отстъпи със 7:6(5), 4:6, 6:7(5) пред намиращия се на 141-во място в класацията на АТP словенец Блаж Рола.

Мачът продължи три часа и половина, като Кузманов спаси шест мачбола, но също така пропиля и няколко добри възможности да го затвори както във втория, така и в третия сет.

След равностойна първа част на мача, в която и двамата тенисисти взеха сервис геймовете си, в тайбрека българинът показа по-здрави нерви и поведе със сет след 7:5 точки.

Още в първия гейм на втория сет Кузманов проби и водеше с 4:2 гейма, като изглеждаше, че уверено върви към втора поредна победа. Тогава обаче настъпи спад в играта му и Рола спечели четири последователни гейм, за да изравни резултата в сетовете на 1:1.

Третият сет се оказа много сходен с втория. Кузманов поведе с пробив в първия гейм, имаше аванс от 4:2, но после съперникът му взе три поредни гейма и Рола на свой ред поведе с 5:4 гейма. Словенецът имаше три мачбола в десетия гейм, но Кузманов успя да ги отрази с добър сервис. Българинът трябваше да спасява мач-точка и в 12-ия гейм, за да докара двубоя до тайбрек.

В него двамата размениха полетата при 3:3 точки, но след това Рола реализира три последователни, за да си осигури нови три мачбола. Кузманов спаси първите два, но при общо седмия капитулира.

Въпреки поражението, българинът запазва добри шансове за класиране в следващата фаза, като се нуждае от победа срещу руснака Александър Шевченко в последния си мач от група в сряда. До момента Шевченко е с две загуби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мико Кузманов загуби драматично втория си мач в Белград Калоян Пламенов
Теми:  
димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook