Милош Раонич и Филип Крайнович се класираха за 1/4-финалите на W&S Open след двусетови победи

от в 04:01 на 26.08.2020
Петър Колев


Милош Раонич се класира за 1/4-финалите на Western and Southern Open след победа в последователни сетове над бившия №1 Анди Мъри. По този начин канадецът прекъсна серията си от осем последователни загуби срещу британеца и реализира общо четвъртата си победа в това съперничество. В следващия кръг световният №30 ще се изправи срещу Филип Крайнович, който не остави никакъв шанс на Мартон Фучович, отстранявайки в два сета.

Мачът на Grandstand започна равностойно, като до 2:2 и двамата тенисисти не изпитваха затруднения в своите подавания. Последва сервис гейм на Мъри, изпълнен с множество непредизвикани грешки, които позволиха на Раонич да реализира първия пробив в срещата. Въпреки че достигна до 30:30, британецът не успя да направи нещо съществено от ретур. От друга страна мощните форхенди на Раонич започнаха да намират целта, като чрез агресивни ретури и слабо представяне от сервис на Мъри канадецът осъществи втори брейк за 5:2. Раонич не загуби точка на първи сервис и безпроблемно затвърди, за да поведе в резултата - 6:2.

Раонич

Двубоят бе прекъснат при резултат 30:30 в първия гейм на втория сет и беше подновен близо час и половина по-късно. След дългата пауза Мъри отново бе жертва на невероятните форхенди на Раонич, които му донесоха нов пробив в началото на частта. Световният №30 показа истинско хладнокръвие в шестия гейм, когато спаси две точки за пробив благодарение на мощния си сервис и дълбоките удари от дъното на корта - 4:2. Последва нов слаб сервис гейм на Мъри, който инкасира пореден пробив след множество грешки от форхенд страната. Раонич нямаше проблеми при затварянето на мача и след малко над час и половина игра се поздрави с крайния успех - 6:2 6:2.



Филип Крайнович, подобно на мача си от втори кръг срещу Доминик Тийм, показа изключително високо ниво от ретур. Въпреки че инкасира два пробива в първия сет, сърбинът изпълняваше много дълбоки ретури, които затрудняваха унгареца, и му позволиха да реализира невероятните четири пробива, записвайки първия сет на сметката си - 6:2.



Световният №32 видимо подобри представянето си на сервис във втората част, не оставяйки шанс на Фучович дори да се добере до равенство в неговите сервис геймове. Наред с това, отлично проведените геймове от ретур на Крайнович, изпълнени с мощни удари от дъното на корта и множество непредизвикани грешки от противника, продължаваха и той набързо поведе с 5:0. Все пак няколко непредизвикани грешки на финалиста от Adria Tour позволиха на световния №84 да спечели подаването си за първи път в мача. Това не повлия на устремения сърбин, който с безпроблемен сервис гейм затвори двубоя за крайното 6:2 6:1 за малко над час игра.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Милош Раонич и Филип Крайнович се класираха за 1/4-финалите на W&S Open след двусетови победи Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook