Мисията на семейство Джокович - да бъде пример за младите

от в 22:56 на 01.03.2016
Искрен Минчев

Новак Джокович и съпругата му Йелена дадоха пространно интервю пред CNN, обръщайки внимание на по-широк спектър от теми. Те разкриха и подробности за своята фондация и мисията, с която са се нагърбили покрай нея.

Според тях критичния период за всяко дете е до шест години, когато трябва да научи редица базисни неща.

В тази връзка световният номер 1 в тениса "абсолютно осъзнава" ролята си на модел за поведение по света.

"Има много спортисти, които може би не осъзнават колко далеч може да се чуе гласът им. Тази сила може да бъде използвана в много положителна насока.

Именно в подкрепа на думите си звездното семейство е създало своята фондация на името на Новак, която помага на деца до шест години.

Самата Йелена е директор на фондацията още от 2007-а. Организацията подкрепя и пострадали млади хора след военните действия в Сърбия.

"В сръбската история годините между 1991 и 2001 са може би най-тежките за нас. Последствията се усещат и толкова години по-късно. Проблемите ме направиха още по-гладен за успехи и не загубих връзката си с другите хора," коментира Ноле, който за първи път оглави ранглистата през 2011-а.

С успехите си той стана посланик на Unicef и през 2012-а събра само от едно събитие 1,4 милиона за благотворителност. На следващата при подобна кампания още 1,7 в Лондон.

"Изборът е много труден, защото непрекъснато ни молят за помощ отвсякъде," признава Йелена.

След раждането на техния син Стефан през 2014-а, те още по-добре осъзнават нуждата от подходящо образование.

"Като майка съм още по-ентусиазирана по тази тема. Чувствам се малко тъжна, че съпругът ми е такъв страхотен модел за поведение, тъй като синът ми никога няма да гледа на него като такъв, а просто като татко. Трябва да му намерим друг атлет, на който да се възхищава," с усмивка коментира още Йелена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мисията на семейство Джокович - да бъде пример за младите Искрен Минчев
Теми:  
благотворителност | джокович фондация | йелена ристич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook