Млада надежда на сръбския тенис: Джокович ми помогна да се класирам на АО

от в 15:05 на 15.01.2021
Мирела Николова

Неведнъж Новак Джокович е демонстрирал загрижеността си към тениса в родната си страна, подпомагайки развитието на млади таланти в областта на спорта. Много от най-добрите сръбски тенисисти тренираха в академията на световния номер 1 по време на паузата между сезоните, измежду които е и 19-годишната Олга Данилович. 

Очевидно съветите на носителя на 17 титли от Шлема са били от полза за сръбкинята, която записа комфортни победи в квалификациите на Откритото първенство на Австралия, които ѝ осигуриха първо участие в основната схема на Мейджър надпревара. Олга отдава голяма част от заслугите за това постижение както на треньорите в академията на Джокера, така и на самия него:

"Вярвах в себе си и в подготовката, която получих благодарение на Ноле в неговия тенис център и тренировките там заедно с Борис Бошнякович, Кристиан Шнайдер и Владо Радонич. Изключително съм благодарна на Новак за всичко, което е направил и продължава да прави за сръбския тенис. От нас зависи оттук-нататък да се борим и да оправдаем цялата му любов, ангажираност и подкрепа, която ни е давал през всичкото това време."

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Млада надежда на сръбския тенис: Джокович ми помогна да се класирам на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън | новак джокович | олга данилович

Коментари

Следвайте ни в Facebook