Младок с "уайлд кард" надви Карацев и си осигури среща с Джокович!

от в 01:49 на 05.09.2021
Владислав Риждов

 20-годишният Дженсън Бруксби продължава да впечатлява с играта си в Ню Йорк. Световният номер 99 надигра Аслан Карацев в петсетов мач с резултат 6:2 3:6 2:6 6:3 6:3 и си осигури среща със световния номер едно Новак Джокович.

Двубоят започна с размяна на пробиви между двамата, а впоследствие талантливият американец установи контрол върху събитията на корта. Бруксби открадна още веднъж подаването на Карацев и дръпна с 4:1 в резултата, давайки само още един гейм на своя съперник по пътя си към успеха в откирващия сет. Втората част също стартира по отличен начин за представителя на домакините и той бързо отвори дистанция в геймовете, повеждайки с 3:1. От този момент насетне обаче световният номер 25 заигра на високо равнище. Карацев наложи доминацията си и прекъсна серията на своя опонент, след като спечели четири последователни гейма, за да изравни общия резултат.

В началото на третия сет 20-годишният Бруксби отново бе по-инициативният на корта. Американецът реализира ранен пробив, ала след това претърпя крах в представянето си и Карацев възстанови паритета. До края полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия бе по-солиден от съперника си и закономерно се доближи само на сет от победата.

В четвъртия сет американският талант отново получи подем в играта си, въпреки че се бореше със схващане в крака. Подркрепян от привържениците на корта, Бруксби се добра до важни два брейка в края на частта, за да може да изравни общия резултат и да доведе развръзката до решителен сет. В него инициативата също бе на страната на аутсайдера в двубоя. Бруксби се нуждаеше от един пробив, които умело запази, осигурявайки си класирането за втората седмица на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младок с "уайлд кард" надви Карацев и си осигури среща с Джокович! Владислав Риждов
Теми:  
us open | аслан карацев | дженсън бруксби | новак джокович | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook