Младостта не е порок: 17-годишната Фрухвиртова повали олимпийската вицешампионка в Мелбърн!

от в 08:34 на 21.01.2023
Мирела Николова

Чешкият тенис се намира в сериозен подем през последните години и множество тийнейджърки започват да изгряват на тенис небосклона. След като по-рано през сезона 17-годишната Линда Носкова сътвори истински фурор на надпреварата в Аделаида, сега нейната връстничка Линда Фрухвиртова също не спира да впечатлява с изявите си на Откритото първенство на Австралия.

Днес Фрухвиртова излезе на корта в битка за място в осминафиналите срещу своята сънародничка и сребърна медалистка от Игрите в Токио - Маркета Вондрушова, като отново показа защо е считана за една от най-перспективните млади тенисистки, и се поздрави с крайната победа след 7:5 2:6 6:3. Така тя продължава към осминафиналната фаза, където ѝ предстои да се изправи срещу Дона Векич. 

В откриващия сет никоя от двете тенисистки не показа постоянство в изявите си и пробивите изобилстваха. Младата чехкиня опитваше да пробие защитата на финалистката от Ролан Гарос 2019 чрез изпълнените си с максимална скорост удари, но често именно тези прекомерни амбиции довеждаха до непредизвикана неточност от нейна страна. Въпреки че всичко предвещаваше, че ще станем свидетели на тайбрек, то в 12-ия гейм Вондрушова се поддаде на нервното напрежение и инкасира пореден брейк, който обаче този път бе решаващ за изхода на дебютния сет в полза на тийнейджърката.

Във втората част обаче остротата в ударите на младата състезателка се загуби, което даваше възможности на олимпийската вицешампионка да поеме контрол върху разиграванията. Уинърите от нейната ракета валяха един след друг, като именно това ѝ помогна да осъществи два пробива и да запише сета срещу своето име.

Проблемите за Фрухвиртова се пренесоха и в заключителната част, където още на старта тя изостана с пробив и 0:2. С течение на времето обаче броят пропуски на съперничката ѝ се увеличаваше непрестанно, което помогна на 17-годишната състезателка да възвърне увереността си и отново да заиграе на най-високо ниво. След като изоставаше с 1:3 и дори бе изправена пред опасност от инкасиране на втори пробив, Линда на свой ред реализира два брейка и без да загуби нито гейм повече, се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта не е порок: 17-годишната Фрухвиртова повали олимпийската вицешампионка в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | линда фрухвиртова | маркета вондрушова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook