"Много го правят, но Джокович не е сред тях": Фриц защити 23-кратния "мейджър" шампион

от в 08:27 на 16.07.2023
Мартин Петков

В една от най-любопитните ситуации на тазгодишния Уимбълдън несъмнено се превърна моментът от полуфиналния двубой между Новак Джокович и Яник Синер, когато съдията на стола Ричард Хай отсъди директна точка в полза на италианеца поради удължен вик от страна на Ноле в хода на разиграването, с което бе зачетено, че световният номер две е възпрепятствал удара на съперника си. Дискусиите по отношение на случилото се продължават все още да стоя на дневен ред, като всеки изразява своето мнение свободно и докато едни подкрепят решението на съдията, то други упрекват британския рефер, че е направил грешка.

Сред обсъжданите теми е и това, че немалък брой тенисисти имат в играта си рутината да издават вик при всеки свой удар, като в тази графа място напълно резонно намира и 22-кратният носител на "мейджър" трофеи Рафаел Надал, на когото обаче не му се е случвало нещо подобно. С мнение по случая се включи и световният номер 9 Тейлър Фриц, който използва профила си в социалната медия Twitter, за да коментира ситуацията по следния начин:

"Не мога да говоря за конкретния случай, защото не го видях. Новак обаче не е сред тенисистите, които излизат в главата ми, когато си помисля за това правило, но има други играчи, които удължават или забавят своите викове, при това с много, на важните точки, целейки да те разконцентрират, като това трябва да бъде вземано под доста по-голямо внимание от страна на съдиите.", гласи написаното от американеца.

Впоследствие бившият шампион от Мастърса в Индиън Уелс отрече сред посочените от него тенисисти да е световният номер едно Карлос Алкарас, който също е сред състезателите, които издават викове при своите отигравания: "Неговите са постоянни и ако той ги удължи понякога, то това е, защото реализира уинър, така че няма значение." - завърши шеговито Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Много го правят, но Джокович не е сред тях": Фриц защити 23-кратния "мейджър" шампион Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | любопитно | новак джокович | тейлър фриц | туитър | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook