Моя: 21-вият Шлем не е на фокус в щаба ни; случващото се до момента е чудо

от в 18:14 на 26.01.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал трябваше да пропусне втората половина от изминалия сезон, след като беше възпрепятстван от хроничната си травма в областта на лявото ходило и не се беше появявал в Тура от надпреварата във Вашингтон през 2021 насам, когато отстъпи в осминафиналите на Лойд Харис. Сега обаче Матадора е напълно възстановен от физическите си проблеми и вече е обратно на корта, като вече има зад гърба си девет последователни победи на ниво ATP и едва един успех го дели от място във финалната среща на Australian Open 2022. 

Феновете на Надал са повече от щастливи, че техният любимец отново е сред фаворитите в турнир от Големия шлем и уверено върви към 21-вата си мейджър титла. Радостта си не скри и дългогодишният наставник на Матадора - Карлос Моя. Моя взе участие в кратко интервю, където коментира представянето на бившия световен номер едно, а ето и точните му думи пред журналистите: 

"Не очаквах, че ситуацията ще се развие толкова добре за Рафа. Но чудото се случи! Постепенно физическото му ниво спада, ала сега разполага с достатъчно време, че да се възстанови напълно и да покаже най-добрата си игра. Условията в Австралия са тежки, но Надал не се оплаква - той е благодарен, че има възможност да е на корта. 

Предпочитаме да не правим планове от днес за трофей в турнира. Естествено, че ще бъдем повече от щастливи, това е мечта за нас, но не искаме да говорим по тази тема. Напрежението и очакванията са налице, разбира се, но най-добрият начин да се справиш с тези проблеми е да не им обръщаш внимание. Надал вече заяви многократно, че щастието му не зависи от това дали ще спечели още титли от Големия шлем или не. В момента сме съсредоточени само върху мача в петък. Въпреки това работим упорито ден след ден и се надяваме, че това ще се отплати." - завърши Моя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Моя: 21-вият Шлем не е на фокус в щаба ни; случващото се до момента е чудо Диана Андреева
Теми:  
australian open | карлос моя | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook