Монфис обезличи 2-кратен ATP шампион и 12 години по-късно е отново на финал в Стокхолм!

от в 20:59 на 21.10.2023
Калоян Соколов

Гаел Монфис ще спори за трофея в Стокхолм. Бившият шампион сломи съпротивата на коравия Ласло Джере и ще има възможност да спечели трофея за втори път, след като го стори преди точно 12 години - 7:5 6:2. Така 37-годишният играч се превърна в най-възрастния финалист в историята на турнира, но възрастта определено не е порок за "Ла Монф", който ни дари с поредното си шоу в шведската столица и показа такова придвижване по корта, че бихме могли да го сбъркаме с участник на Next Gen ATP Finals.

Някогашният номер 6 се нуждаеше от точно 77 минути, за да надделее над балканеца и утре ще има възможност да завоюва първи трофей от миналия февруари насам. На финала пък го очаква сблъсък с изненадата на турнира, а именно квалификанта Павел Котов, който победи в последователни сетове Миомир Кецманович.

Началото беше повече от мечтано за Монфис, който спечели 15 от първите 16 разигравания в мача и поведе с 4:0 гейма. Изведнъж обаче нещата се обърнаха на 180 градуса и Джере стоеше много по-солидно в дългите разигравания, което му позволи да върне единия от двата брейка и така да намали изоставането си до 3:4. Наглед ветеранът спря пропадането си, печелейки на нула следващото си подаване, но впоследствие се опита да бъде твърде оригинален в някои свои отигравания и изцяло загуби баланса в ударите си, а световният номер 35 се възползва от това и изравни за 5:5. Сякаш пък "Ла Монф" се нуждаеше от точно такова отрезвяване, защото отново започна да лети по корта и измъкна успеха в откриващия сет, надделявайки в 8 от следващите 9 размени.

Във втората част станахме свидетели на абсолютно идентичен старт, тъй като парижанинът отново дръпна скорпостижно с 4:0, само че този път не позволи да се стигне до усложнения и се изстреля към своя общо 34-ти ATP финал в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис обезличи 2-кратен ATP шампион и 12 години по-късно е отново на финал в Стокхолм! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook