Монфис се класира на трети пореден полуфинал след трудна победа над Беранкис

от в 16:04 на 28.02.2019
В
Гаел Монфис показа и двете си лица на корта в днешния си сблъсък с квалификанта Рикардас Беранкис, но все пак позитивната нотка в представянето му бе водещата и той спечели двубоя с 6:3 6:7(3) 6:2.

Французинът показваше най-доброто от себе си още от първите минути и макар да пропусна да пробие сервиса на литовеца на старта, успя да се мобилизира и със серия от пет поредни гейма прати първия сет в историята.



Втората част протече по коренно различен и Беранкис се откъсна с 4:2, но Гаел обърна развоя на събитията и получи шанс да сервира за победата при 5:4.

Последва обаче огромен спад в играта на "Ла Монф", който се дръпна твърде назад от основната линия и предаде тотално инициативата на сперника си, а квалфикантът не чакаше втора покана и наказваше всяка една по-плитка топка от ракетата на опонента си.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Рикардас бе значително по-стабилния от двамата и прати мача в трети сет.

В решителната част, Монфис продължаваше да бъде твърде консервативен и пак се оказа догонващ с пробив.

Това обаче сякаш "отключи" нещо у Гаел, който стана доста по-вглабен в събитоята на корта и започна да се окуражава на глас след всяка спечелена размяна.

https://twitter.com/TennisTV/status/1101100670676029440?s=19

Шампионът от Ротердам ускоряваше с лекота топката и от двете страни, а цялостната му положителна промяна в поведението му донесе спечелването на всички геймове докрая на сблъсъка и така французинът ще е в полуфиналите на трети пореден турнир.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис се класира на трети пореден полуфинал след трудна победа над Беранкис В

Коментари





Следвайте ни в Facebook