Монфис си осигури мач с Медведев след първи успех от януари насам, Рууд също с победа

от в 01:35 на 13.03.2022
Мирела Николова

Сезонът стартира по великолепен начин за Гаел Монфис, който достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но впоследствие инкасира разочароващо поражение на турнира в Монпелие в началото на февруари, след което се отказа от участие на три поредни турнира, преди днес да се завърне победоносно на корта в Индиън Уелс. Играта на французина в мача му срещу Филип Краинович бе безупречно и го изведе до победа в последователни сетове - 6:3 6:4, което му гарантира място в третия кръг, където ще се изправи срещу световния №1 Даниил Медведев.

В откриващите минути на двубоя сърбинът бе този, който се чувстваше по-комфортно на корта и закономерно именно той достигна до първия брейкбол в мача, но не успя да го материализира. Това повлия негативно на неговата концентрация и в ответния си сервис гейм допусна серия неточности, благодарение на които Монфис осъществи брейк за 3:1, а от там насетне не трепна и затвори дебютния сет в своя полза.

Втората част стартира с безметежни подавания за двамата, но съвсем скоро френският представител повиши нивото си на посрещане и пречупи опонента си в седмия гейм. Краинович направи опит да обърне нещата в своя полза, ала усилията му не се увенчаха с успех, тъй като Гаел бе пределно концентриран и крачеше уверено към следващия етап на турнира.

Друга среща от програмата противопостави световния №8 Каспър Рууд и тръгналия от квалификациите представител на домакините Кристофър Юбанкс, като победата бе на страната на норвежеца - 7:6(5) 6:2. Подкрепян от своите сънародници по трибуните, американецът успя да окаже съпротива на по-високоранкирания си опонент в откриващата част, но впоследствие Рууд бе безкомпромисен в изявите си и разби надеждите на домакините, за да се класира за третия кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с победителя от мача между Ник Кирьос и Федерико Делбонис.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис си осигури мач с Медведев след първи успех от януари насам, Рууд също с победа Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | индиън уелс | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook