Монпелие: Бивш №5 в света се поздрави с първа ATP победа от 11 месеца

от в 18:29 на 01.02.2022
Диана Андреева

Жо-Вилфред Цонга винаги е бил един от най-харизматичните образи в Тура и е печелил симпатиите на феновете на своя страна чрез изключително атрактивния си стил на игра. Славните дни на ветерана обаче отдавна са в миналото и към момента той се намира на незавидната 259-та позиция в световната ранглиста. Бившят член на топ 5 изпитва сериозни проблеми в областта на кръста през последните две години и изглежда, че кариерата му е към своя край, но днес той отново се завърна на победния път и се поздрави с първи успех на ниво АТР от близо 11 месеца. 

Французинът не се беше появявал на корта от Уимбълдън 2021 насам, когато в края на миналия месец откри кампанията си за сезона с участие на Чалънджър събитие. Там, той допусна загуба още във втори кръг и за пореден път разочарова своите почитатели, ала днес играта на Цонга бе далеч по-удовлетворяваща и напълно заслужено той надигра Каспър Жук в последователни сетове - 6:4 6:4, за да започне представянето си в Монпелие с победа. 

Основният проблем на Цонга в днешния му мач бе колебливата игра на сервис. Представителят на домакините започна мача на високи обороти и не след дълго излезе напред с 3:0, но авансът му бързо бе заличен. Последвалите минути бяха лишени от интрига, но Цонга все по-често използваше мощните си удари от основна линия и това в крайна сметка му се отплати, позволявайки му да затвори първия сет в своя полза - 6:4. 

В последвалия сет силите на корта отново бяха изравнени, като грешките в играта и на двамата зачестиха. Цонга демонстрира характер и отрази три възможности за пробив при 4:4, а непосредствено  след това на свой ход отмъкна противноковото подаване, за да успее да прибави и втората част на своя сметка и да намери място в следващия кръг на Open Sud de France 2022.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монпелие: Бивш №5 в света се поздрави с първа ATP победа от 11 месеца Диана Андреева
Теми:  
atp | атп монпелие | жо-вилфред цонга | тенис турнир в монпелие | цонга

Коментари





Следвайте ни в Facebook