Муратоглу за Халеп: Не съм имал подобен случай за 30 години; вярвам в нея напълно

от в 21:17 на 26.10.2022
Калоян Соколов

Най-обсъжданата тема през последните дни е положителната допинг проба на бившата номер едно Симона Халеп. Състезателните права на румънката бяха временно спрени, защото в кръвта ѝ беше открито веществото роксадустат. Въпросният препарат стимулира производството на хемоглобин и червени кръвни клетки, което го поставя в същата категория като мелдония, заради който навремето Мария Шарапова трябваше да прекъсна кариерата си за период от 15 месеца. Халеп обаче всячески отрече да е приемала подобна субстанция, а нейният треньор Патрик Муратоглу застана изцяло зад двукратната шампионка от Шлема, споделяйки следното по възникналния казус:

"Здравейте на всички! Първо, то бих искал да изразя какъв огромен шок беше за нашия екип, когато Симона ме извести за положителния допинг тест, който е дала на US Open. В последните близо три десетилетия съм работил със стотици атлети и никога не съм изпадал в подобна ситуация. Оценявам оказаната подкрепа от множество хора, които познават Симона или са работили с нея. Благодарен съм за гласно изразената им позиция в този толкова важен момент за Симона. Аз изцяло се присъединявам изказаното от тях, защото тя е жена на честта.

Самият аз реших да запазя мълчание по темата, след като новината стана обществено достояние. Приоритетно за мен беше да впрегна енергията си в това да помогна на Симона и да я подкрепя в нейната битка за установяването на истината. Познавам моята състезателка изключително добре и мога да ви уверя, че е еталон за почтеност. Тя е против приемането на допинг под всякаква форма и знам, че никога дори не си е помисляла да прибегне до забранени вещества. Вярвам в нея на 100 процента. Заедно ще се борим, за да докажем истината" - завършва публикацията на френския специалист в социалните медии.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу за Халеп: Не съм имал подобен случай за 30 години; вярвам в нея напълно Калоян Соколов
Теми:  
wta | допинг | любопитно | патрик муратоглу | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook