Може го и на 43: Великата Винъс Уилямс записа едва втората си победа от 2021-ва насам!

от в 21:04 на 19.06.2023
Мартин Петков

Винъс Уилямс за пореден път доказа възрастта е просто число и макар славната американка да е вече 43-годишна, то тя откри победоносно кампанията си на турнира в Бирмингам. Седемкратната шампионка от Големия шлем получи "уайлд кард" за участие в състезанието и се възползва по най-добрия възможен начин от него, след като на старта се наложи над Камила Джорджи в същинска битка, продължила 3 часа и 16 минути - 7:6(5) 4:6 7:6(6). Благодарение на успеха си, който се явява едва втори неин от 2021-ва година насам, бившата номер едно се класира за осминафиналната фаза в британския град, където ще премери сили с една измежду втората поставена Йелена Остапенко и 18-годишната Линда Носкова.

Винъс впечатли с отличната си спортна форма още в самото начало на двубоя, когато движението ѝ по корта далеч не беше присъщо на тенисистка, състезаваща се вече повече от четвърт век, като тя пласираше изключителни попадения от своя форхенд и съумя да потегли с два пробива аванс. Непосредствено след отминаването на първата почивка за срещата обаче възрастта на американката си пролича и тя изпита проблеми в областта на коляното, довели до инкасирането на рибрейк и взимането на медицински таймаут.

Италианската същевременно усети, че се намира в значително по-добра позиция от именитата си съперничка и наложи натиск върху нейния сервис, който се пропука във фундаменталния десети гейм, когато Уилямс сервираше за спечелването на частта, при което равенството беше възстановено и броени минути по-късно ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него петкратната шампионка от Уимбълдън се сдоби с ранен аванс в резултата, като видимо вкара всичката си енергия в устрема да спечели прословутите седем точки и благодарение на това, че нито за миг не допусна да остане в догонващата позиция, записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на решителната трета част бившата номер едно покачи агресията в ударите си и вдигна темпото, с което пречупи защитата на своята опонентка и осъществи ранен пробив, за да направи крачка по пътя към крайния успех. Впоследствие началният удар на Уилямс беше същественото оръжие в нейния арсенал, което поддържаше водачеството ѝ в резултата живо, докато на не ѝ се наложи да застане на сервис за спечелването на мача, когато се пропука под напрежение и допусна да изгуби предимството си, за да станем свидетели на тайбрек за определяне на победителката. В него бившата номер едно неколкократно се откъсваше напред в резултата с минипробив, като макар и да допускаше изравняване, то тя в крайна сметка официализира успеха си, оползотворявайки втория си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Може го и на 43: Великата Винъс Уилямс записа едва втората си победа от 2021-ва насам! Мартин Петков
Теми:  
wta | бирмингам | винъс уилямс | камила джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook