Ашли Барти не допусна поражение и продължава напред защитата на титлата си

от в 23:11 на 30.03.2021
Диана Андреева

Ашли Барти продължава напред и запази шансовете си за защита на титлата в Маями! Световната номер едно отново бе изправена пред затруднения, но успя да сломи Арина Сабаленка - 6:4 6:7(5) 6:3. Австралийката си осигури място на 1/2-финалите, където очаква победителката измежду поставената под номер пет Елина Свитолина и намиращата се в страхотна форма Анастасия Севастова. 

Освен защитата на титлата си, Барти запази шансовете си да остане водачка на световната ранглиста при жените и през следващата седмица. Позицията на австралийката е сериозно "заплашвана" от настоящата шамипонка на US Open и Australian Open - Наоми Осака, която в момента е принудена да спечели трофея, ако иска да оглави класацията на WTA.

Мачът през днешния ден не бе никак лесен за Барти, която имаше проблеми на сервис, а по време на целия двубой достигна до едва четири точки за пробив, но това й бе достатъчно, за да може след два часа и 22 минути да се поздвави с успех. Сабаленка от своя страна демонстрира много агресивна игра, което й позволяваше да задава темпото в разиграванията, но в крайна сметка това не и бе достатъчно и тя отстъпи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти не допусна поражение и продължава напред защитата на титлата си Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | ашли барти | мастърс маями | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook