Мугуруса и Кенин започнаха участието си на турнира в Абу Даби с победи

от в 18:31 на 07.01.2021
Диана Андреева

В дебютния си мач за сезон 2021 Софиян Кенин се справи с Джаулхуан Янг от Китай и продължава напред в основната схема на WTA турнира в Абу Даби. Въпреки че започна трудно, шампионката на Australian Open 2020 успя да намери своя ритъм и в крайна сметка се наложи със 7:6(4) 6:2.

Световната номер четири се нуждаеше от малко под два часа, за да може в крайна сметка да измъкне двубоя в своя полза и да си осигури мач срещу Кирстен Флипкенс. По време на днешния мач Кенин не показа най-добрата си игра - тя не бе никак убедителна на сервис, а в ключовите моменти допускаше непредизвикани грешки, но въпреки това успя да се възползва от несигурната игра на своята опонентка и да зарадва феновете си с победа.

В друг мач от днешния ден на кортовете в Абу Даби Гарбинье Мугуруса се нуждаеше от малко повече от 90 минути, за да може след 6:2 6:4 да отстрани 27-годишната Кристина Младенович. Двете се срещат за четвърти път, като балансът между тях е равен - всяка има по две победи.

За да достигне до успеха испанката не показа особено убедителна игра, ала нейната противничка изпитваше трудности както на сервис, така и от дъното на корта и по този начин Мугуруса успя да си извоюва място на 1/16-тина финалите, а в утрешния си двубой световната номер 15 ще срещне Александра Саснович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса и Кенин започнаха участието си на турнира в Абу Даби с победи Диана Андреева
Теми:  
wta | абу даби | гарбине мугуруса | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook