Мугуруса и Швьонтек не блеснаха, но все пак продължават напред на AO 2022

от в 08:29 на 18.01.2022
Диана Андреева

Гарбинье Мугуруса откри кампанията си на Australian Open 2022 през днешния ден. Световната номер три надигра в последователни сетове първото препятствие по пътя си, но тенисът й далеч не впечатли и Мугуруса бе принудена да преодолява куп перипети, преди да се наложи с 6:3 6:4 и да си осигури дебютен успех за сезона на ниво Голям шлем. 

Мугуруса не впечатли в двубоя си срещу непретенциозната Клара Бурел от Франция. Иберийката срещаше затруднения още в първите минути. Тя рядко достигаше до лесни точки, което допълнително усложняваше задачата й, защото началният й удар през деня бе далеч от безпогрешен. Все пак в ключовите моменти Гарбинье се справяше по-убедително от непостоянната Бурел и не след дълго си осигури победа в първия кръг на турнира в Мелбърн. 

Следващата опонентка на Мугуруса е позната на българската публика. Става въпрос за Ализе Корне, която тази вечер надделя над квалификантката Виктория Томова, която е и първа ракета на страната ни. Вики за съжаление не ни донесе мечтана победа днес, но все пак фактът, че намери място в основната схема, е достоен за уважение. 

В друг двубой Швьонтек срещна британската надежда - Хариет Дарт. Ига започна колебливо срещата, но впоследствие изцяло пое контрола над случващото се в Мелбърн Парк и не след дълго се наложи с 6:3 6:0. Следващата й опонентка също е сред по-ниско класираните тенисистки, а именно Ребека Петершон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса и Швьонтек не блеснаха, но все пак продължават напред на AO 2022 Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | Гарбинье Мугуруса | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook