Мугуруса отстрани Гаспарян, Свитолина очаква Гоф във втори кръг на AO 2021

от в 05:52 на 09.02.2021
Диана Андреева

Тазгодишните условия за игра в Мелбърн видимо допадат много на световната номер 15 при дамите Гарбинье Мугуруса. Испанката се представя страхотно от началото на австралийското лято, достигайки до финала на Yarra Valley Classic без да загуби нито един сет, а днес тя стартира Откритото първенство на Австралия 2021 с категоричин успех над Маргарита Гаспарян - 6:4 6:0.

В началните минути Мугуруса изпитваше затруднения да навлезе в ритъм. Испанката бе доста по-пасивна по време на разиграванията, но щом реализира пробив за 4:3, Гарбинье започна да показва обичайната си игра, което я изведе и до триумфа. В спор за място в трети кръг двукратната шампионка от Големия шлем ще се изправи срещу Людмила Самсонова, като това ще бъде първи двубой между тях.

В друга среща от деня Елина Свитолина бе изправена пред известни затруднения, но все пак без да губи сет успя да се справи със световната номер 50 Мари Бузкова. Украинската състезателка се нуждаеше от точно два часа, за да може след 6:3 7:6(5) да се поздрави с победа.

Мачът започна добре за 5-тата в WTA класирането. В първите минути Свитолина изцяло контролираше разиграванията, но във втората част Бузкова започна да играе по-агрисивно, което затрудни Елина, но тя все пак се справи и се класира в следващия етап на AO. Там и предстои среща с тийнейджърката Кори Гоф, която по-рано записа категоричен успех над Жил Тейхман - 6:3 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса отстрани Гаспарян, Свитолина очаква Гоф във втори кръг на AO 2021 Диана Андреева
Теми:  
Гарбинье Мугуруса | елина свитолина | маргарита гаспарян | мари бузкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook