Мугуруса изпита колебания, но все пак започна защитата на титлата си в Дубай успешно

от в 19:38 на 15.02.2022
Мирела Николова

Сезон 2022 не стартира по желания начин за Гарбине Мугуруса, която допусна ранни поражения на турнирите на австралийска земя. През настоящата седмица обаче испанката е длъжна да стабилизира представянето си, тъй като трябва да защитава титлата си от миналата година на силната WTA 500 надпревара в Дубай. Действащата шампионка имаше труден мач на старта и загуби сет срещу световната №45 Катерина Синякова, ала въпреки това успя да докара нещата до успешен за себе си завършек и се поздрави с крайната победа - 7:6(5) 2:6 6:2, гарантирайки си място във втория кръг, където я очаква среща с Вероника Кудерметова.

Дебютната част бе изключително оспорвана, тъй като и двете тенисистки се стремяха да поемат инициативата, ала агресивната им игра често водеше до непредизвикани неточности. Все пак Синякова успя да си осигури възможността да сервира за спечелването на сета, но веднага след това допусна спад в представянето си и пробивът бе моментално върнат. Стигна се до тайбрек, който бе също толкова равностоен, като минипробивите изобилстваха. В крайна сметка бившата №1 бе първата, която се сдоби със сетбол, и не се нуждаеше от втора покана, за да го материализира и да поведе в отделните части.

Вторият сет обаче от самото начало пое в съвсем различна посока, след като чехкинята осъществи пробив на нула в дебютното подаване на противничката си. Това даде нужния импулс в играта на Синякова и тя заигра все по-освободено, диктувайки разиграванията с перфектно пласираните си удари. Не след дълго световната №45 реализира и втори берйк, след който се откъсна с 5:1, за да може съвсем скоро да изравни общия резултат.

Решителната трета част стартира равностойно, като и двете състезателки разчитаха на началния си удар, който ги държеше далеч от неприятности, и паритетът се запази до 2:2. Тогава обаче миналогодишната шампионка повиши нивото си, като ударите ѝ започнаха да намират линиите и рушаха ритъма на игра на Синякова. Това стана причина за осъществяването на два пробива в полза на Мугуруса и серия от 4 спечелени гейма за нея, които я отведоха до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса изпита колебания, но все пак започна защитата на титлата си в Дубай успешно Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | дубай | катерина синякова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook