Мугуруса не даде шанс на Конта, Азаренка продължава напред след контузия на Касаткина

от в 18:30 на 18.09.2020
Петър Колев


Гарбинье Мугуруса се класира за четвъртфиналите на турнира от категория WTA Premier в Рим след победа в последователни сетове над британката Йохана Конта. Това е трета победа за испанката над своята съперничка от пет изиграни мача. Шампионката от Ролан Гарос 2016 се наложи благодарение на агресивните си удари от дъното на корта, които не позволиха на Конта да покаже най-доброто от играта си.

Мачът започна равностойно за сервиращите, като Мугуруса бе тенисистката, която достигаше до повече възможности на ретур. В шестия гейм пред нея се откриха три последователни възможности за пробив, но тя не съумя да ги материализира и така Конта достигна до паритет в геймовете - 3:3. Сервирайки за оставане в мача, американката отново стана жертва на мощните ретури на испанката, която достигна до три сет пойнта. Този път тя не сбърка - поставената под №9 затвори сета от втори си опит - 6:4.

Британката не можа да намери своята игра и през втората част - тя инкасира ранен пробив за 2:0 и пропусна три възможности за моментален рибрейк. От своя страна испанката продължи да атакува сервиса на Конта и съумя да осъществи нов пробив за 5:1. Безпроблемно затвърждаване сложи край на мача след по-малко от час и половина игра на корта - 6:4 6:1.

https://twitter.com/WTA/status/1306977552464932864?s=20

Съперничка на Гарбинье Мугуруса на четвъртфиналите ще бъде финалистката от US Open Виктория Азаренка, която продължава напред след отказване на рускинята Дария Касаткина, която изкълчи десния си глезен в началото на тайбрека в първия сет. Мачът започна отлично за беларускинята, която реализира ранен пробив за 3:1, но световната №74 заигра много добре от дъното на корта и изравни за 3:3. И двете тенисистки играха изключително агресивно от ретур и не съумяваха да бъдат ефективни от сервис. Това доведе до шест последователни пробива, водещи до тайбрек. Във втората точка от него топката закачи мрежата след форханд на Азаренка, а Касаткина се оказа на земята в опит да достигне до топката.

Мугуруса

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса не даде шанс на Конта, Азаренка продължава напред след контузия на Касаткина Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook