Мунар надви Нори от петия си мачбол в невероятна драма в Рио!

от в 03:36 на 21.02.2019
В
Хауме Мунар спечели мач, превърнал се в епична драма, срещу Камерън Нори от Великобритания. Младокът спечели двубоя от петата си възможност с резултат 7:6(6) 5:7 7:6(4) за цели 3 часа и 19 минути игра, което означава, че този сблъсък засега е и най-дългият трисетов мач на 2019-та. Срещата може да бъде характеризирана с изключителна стабилност и на двамата тенисисти, които демонстрираха солидна игра при размените от основната линия през целия мач, като никой не се предадаваше, но все пак победителят бе само един, а именно Мунар.

Двамата започнаха мача с няколко сервис гейма, в които бяха изправени пред брейкболи, но до пробив така и не се стигна.

Това бе до 2:2, когато пръв младокът взе гейм на ретур, обаче допусна и моментален рибрейк.

Впоследствие Нори нанесе нов пробив след маратонски гейм, в който се възползва чак от шестия си брейкшанс, за да си издейства възможността да отсервира първия сет при 5:3.

Надеждите му обаче бяха безкомпромисно съкрушени от испанеца, който върна пробива на нула, а в крайна сметка тайбрек трябваше да определи победителят в откриващата част на мача.

Там британецът реализира два поредни минибрейка, за да поведе с 6:2 точки, имайки на разположение четири сетбола.



Към тези точки обаче Камерън подходи изключително безотговорно, правейки четири грешки, които говориха за огромната неспокойност в главата на левичаря.

След още две покъртителни непредизвикани на Нори испанецът съумя да обърне тайбрека на първия сет, с което да прибави и частта към сметката си.

Във втория сет двамата задържаха подаванията си лесно, макар че британецът трябваше да отразява точка за пробив при 3:2.

Той го направи, но при 5:4 за Мунар последва изключително критичен гейм за британеца, в който младокът имаше два поредни мачбола.

Този път обаче Нори показа здрави нерви и след значително по-агресивна игра предизвика грешки на противника си, а впоследствие изравни и геймовете.

Тогава Хауме може би се присети за мача си от миналата седмица, когато имаше няколко мачбола срещу Пабло Куевас във втория сет, но в крайна сметка загуби двубоя.

Испанецът допусна пробив, който даде възможността на съперникът му да сервира за изравняване на сетовете, а Нори този път не трепна и така форсира трети решителен сет.Резултат с изображение за cameron norrie rio 2019

Финалната част на мача започна с ранен пробив за младока, който при 4:1 имаше и нови три брейкбола, макар и не поредни, за двоен пробив, който щеше окончателно да реши съдбата на сблъсъка, но британецът отново демонстрира огромната си воля и спаси подаването си.

Тези му усилия се оказаха не напразни, защото, сервирайки за мача, Мунар допусна спад в играта си, след който загуби и аванса си от брейк.

Впоследствие и този път, както и във втория сет, сервирайки за 5:5, Нори бе изправен пред мачбол, но след майсторска комбинация от левичарски сервис по диагонала и завършващ форхенд в опразнената част на корта, британецът заличи и третия мачбол на опонента си.

След още две точки Нори изравни геймовете, а двамата скоро достигнаха и до тайбрек, който щеше да определи победителя от двубоя.

В него пръв британецът реализира минибрейк, а сервирайки при 3:2 на корта настъпи изключително противоречива ситуация. Съдията на стола Мохамед Лаяни помисли, че испанецът иска от него да провери белега на топка на Нори, която се бе озовала около линията. Още повече, Мунар бе реализирал и уинър след този удар, но за негова жалост точката бе прекратена.

Всичко това доведе до буйна сцена на младока, който хвърли ракетата си и влезе в ужесточен спор с Лаяни.



Тази неочаквана случка в мача обаче като че ли повече повлия негативно на Нори, който след тази кратка пауза заигра особено разконцентрирано и допусна голям спад в представянето си, допускайки нетипични за себе си в тези моменти грешки.

Това доведе до аванс от 6:3 за испанеца, когато Камерън отрази и четвърти мачбол, на петия бекхендът му не издържа, а след като изкара обратния си удар в аут по дължина Мунар вдигна победоносно ръце, непозволявайки да загуби втори мач в рамките на една седмица, в който е имал няколко точки за затваряне на срещата на разположение.

Така младокът се класира на четвъртфинал в Рио, където той може да се изправи срещу още по-младия Феликс Оже-Алиасим или специалиста на землените кортове Кристиан Гарин, които играят мача си в момента.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мунар надви Нори от петия си мачбол в невероятна драма в Рио! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook