Мъри: Най-тежко ми беше, когато след един Уимбълдън ме нарекоха ш*бан загубеняк

от в 19:15 на 19.10.2020
Калоян Соколов

Анди Мъри е известен със своята непримиримост и силна воля на корта, но дори и той е имал своите тежки периоди, които са го докарвали до състояние на безверие и съмнение в собствените си възможности. Такъв е случаят със загубата на британеца на полуфиналите на Уимбълдън през 2011-а година, когато той отстъпва на Рафаел Надал с 1:3 сета. Тогава Мъри е само на 24 години и вече е постоянна част от топ 4 на световната ранглиста, като цялата нация се надява той да триумфира на домашния си шлем и да спре 75-годишното чакане за нов местен играч, който да спечели купата.

Анди печели първата част на двубоя, но испанецът тотално го надиграва в останалите три сета и мечтата за титла на "свещенната трева" поне засега. Критиките по адрес на британеца са унищожителни и той изпада в тежка психологическа криза, а ето какво разказва самият Мъри за събитията оттогава:

"Хората са казвали ужасяващи неща за мен през годините, само че винаги съм гледал да не се влияя от това. Тогава обаче наистина приех много тежко нещата, защото се разхождах със съпругата си в деня след мача и един автомобил се спря точно преди да ме подмине, а шофьорът ме нарече ши*ан загубеняк. Почувствах се наистина наранен от тези думи и загубих увереност за определен период от време".

Все пак развръзката е положителна за бившия номер 1, тъй като той печели Уимбълдън през 2013-а и 2016-а година, а също така печели и златен медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а, когато надпреварата отново се провежда на кортовете на най-стария тенис турнир в света. 

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Мъри: Най-тежко ми беше, когато след един Уимбълдън ме нарекоха ш*бан загубеняк Калоян Соколов
Теми:  
анди мъри | уимбълдън

Коментари

Следвайте ни в Facebook