Mъри: Не играх достатъчно добре и не поставих Григор под никакво напрежение; разочароващо е

от в 09:03 на 01.09.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри беше много далеч от най-доброто си ниво в своя двубой от втория кръг на US Open срещу Григор Димитров. Бившият шампион изглеждаше физически изцеден и в нито един момент не може да бъде истински равностоен на най-добрия български тенисист, който изнесе страхотен мач и заслужено се поздрави с трисетова победа, а ето какво сподели самият бивш номер едно в пресконференцията си след сблъсъка:

"Просто не играх достатъчно добре и не сервирах на обичайното си ниво. Бях пробиван в началото на всеки един сет и така не можех да поставя Григор под никакво напрежение, защото той непрекъснато имаше преднина в резултата. Същевременно си създадох немалко шансове за пробив, но се възползвах от една твърде малка част от тях.

Той се движи много добре по корта и се защитава отлично със сечения си бекхенд, така че не е лесно да завършваш точки, когато Григор използва този си удар, но аз изобщо не можех да взема предимство в разиграването и да го притисна. Когато сервираш толкова слабо, то не получаваш достатъчно лесни топки, след които да завършиш точката или да излезеш напред към мрежата.

Разочароващо е да не играеш, както можеш, но трябва да приема, че невинаги мога да стигам далеч в турнирите, въпреки че все още го мога. Наясно съм, че е изключително предизвикателство да играя на най-високо ниво в сегашното си състояние. Някои дни са по-тежки от другите, като днес допуснах едно наистина разочароващо поражение.

Борих се достатъчно здраво, но не играх достатчно добре. Това са надпреварите, в които искаш да играеш най-добрия си тенис и да си създадеш още страхотни моменти, което аз не можах да направя тази година. Не съм по-разочарован спрямо Уимбълдън, защото наистина не се представих добре и няма как да очакваш да спечелиш на подобно ниво, ако играеш по подобен начин.

Планирам да играя за Купа "Дейвис", но другите момчета като Еванс, Нори и Дрейпър заслужават да бъдат повече в отбора от мен, така че ще видим какво предстои оттук насетне, защото може да не бъда повикан изобщо" - сподели британецът пред медиите.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Mъри: Не играх достатъчно добре и не поставих Григор под никакво напрежение; разочароващо е Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | анди мъри | григор димитров | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook