Мъри с остри критики след мача си, приключил след 4 сутринта: Това е някакъв фарс

от в 11:03 на 20.01.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден станахме свидетели на истинска гладиаторска битка в третия кръг на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като Анди Мъри осъществи немислим обрат от 0:2 сета срещу представителя на домакините Танаси Кокинакис в двубой, продължил цели 5 часа и 45 минути и превърнал се във втория най-дълъг мач в историята на надпреварата. Колкото и да бе впечатляващ въпросният сблъсък обаче, той предизвика множество полемики впоследствие заради факта, че приключи след 4 часа сутринта местно време. 

Организаторите си навлякоха редица критики относно изготвянето на програмата, като сред изразилите негативно мнение в тази посока бе и самият Анди Мъри, който определи случилото се като фарс.

"Не е приятно да приключиш мача си в 4 часа сутринта и не знам за кого е от полза да се случва всичко това. Идваме тук и единственото, което обсъждаме, е именно продължителността на срещата и последиците от това, а не говорим толкова за епичния сблъсък Мъри-Кокинакис. В крайна сметка всичко завършва като някакъв фарс. Удивително е, че хората останаха до самия край на двубоя, и наистина оценявам високо начина, по който подкрепяха всеки от нас и атмосферата, която създадоха до последната точка. Това означава много за мен.

Но ако погледнем от друга перспектива и си представим, че моето дете е подавач на топки и се налага да се прибере вкъщи в 5 сутринта, то като родител ще бъде повече от ядосан. Няма полза от толкова късноприключващи срещи за никого - нито за децата, нито за съдиите, нито за официалните лица. Не смятам, че зрителите също са очаровани, а за състезателите е излишно да коментирам, че не е за предпочитане подобно стечение на събитията", категоричен бе бившият номер едно на последвалата си пресконференция. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри с остри критики след мача си, приключил след 4 сутринта: Това е някакъв фарс Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook