Мъри след голямата победа: С всеки мач разчитам играта все по-добре

от в 14:39 на 26.10.2021
Калоян Соколов

Анди Мъри изигра най-добрия си мач през сезона и записа едва втора победа над топ 10 състезател за последните четири години, след като надигра Хуберт Хуркач и така се класира за втория кръг във Виена. Британецът вече показва, че е готов отново да се съревновава с най-добрите в света и с всяка седмица вдига собственото си ниво, а ето какво споделия самият той на вчерашната си пресконференция:

"Чувствам се прекрасно. Беше много оспорван мач, който можеше да бъде спечелен и от двама ни. Имах своите шансове във втория сет, само че не се възползвах от тях и изведнъж се оказах догоноващ с пробив в третата част, а подаването на Хуркач не е никак лесно за печелене, особено когато се играе в зала. За щастие успях да направя рибрейк и оттам насетне заслужавах победата. Това беше успех постигнат при трудни условия и е много ценен за мен.

Доброто ми движение винаги се е дължало до голяма степен на разчитането ми на играта. Имах проблеми в този компонент, защото нямах много двубои през последните години и не успявах да предугаждам ситациите по същия начин. Сега усещам, че с всяка среща започвам да виждам топката по-рано, реагирам по-бързо и се движа по желания начин" - завърши бившият лидер в световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри след голямата победа: С всеки мач разчитам играта все по-добре Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | виена | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook