Мъри след маратонския мач: Нямам друг такъв двубой; след това си говорих дълго с Тиафо

от в 16:08 на 20.10.2021
Калоян Соколов

Анди Мъри отново показа желязната си воля и сломи съпротивата на Франсис Тиафо в близо четиричасова епика на старта в Антерпен. Двамата своеобразни гладиатори изнесоха истински спектакъл, който предложи три тайбрека и няколко мачбола пред всеки един от тях, но бившят номер едно се оказа по-устойчив накрая и заслужено се класира за втория кръг, където го очаква ново сериозно предизвикателство в лицето на Диего Шварцман. Британецът пък беше изключително щастлив след края на срещата, а ето какво сподели на последвалата си пресконференция:

"Не си спомням някога да съм играл подобен мач. Със сигурност това е най-дългият ми двубой някога в 2 от 3 сета. Съперникът ми не спираше да сервира чудесно и да прави страхотни удари, когато пред мен се откриваха шансове. В момента се чувствам страшно изморен, защото битката беше наистина страхотна. От много години съм в Тура и нямам против продължителните сблъсъци, само че този пък нещата достигнаха до едно ново за мен ниво. Благодарен съм на всички, които дойдоха да ме подкрепят, тъй като атмосферата бе невероятна".

Впоследствие с Тиафо си говорихме около 30 минути в съблекалнята. Това също е прецедент, защото никога не съм разговарял толкова дълго със съперника след мач. Веднъж имах подобна ситуация с Мелцер, когато го победих в пет сета на US Open и също на Уимбълдън ми се е налагало да чакам кралицата заедно с Ниеминен, но става въпрос за няколко разменени реплики. Подобни случаи са наистина рядкост" - завърши трикратният шампион от Големия шлем.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри след маратонския мач: Нямам друг такъв двубой; след това си говорих дълго с Тиафо Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | антверпен | интервюта | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook