Мъри взе реванш от Бублик за загубата в Маями и е на 1/4-финал в Щутгарт!

от в 16:28 на 09.06.2022
Калоян Соколов

В днешни дни надпреварите на трева заемат все по-малка част от календара на ATP и повечето състезатели не се чувстват никак уверено върху най-старата тенис настилка. Анди Мъри и Александър Бублик обаче категорично са от останалите малцина тревни специалисти в Тура и ни показаха цялата красота при играта във възможно най-бързия вид условия. Двамата се изправиха един срещу друг на осминафиналната фаза в Щутгарт, като в крайна сметка британецът записа втората си победа над същия опонент в хода на настоящия сезон - 6:3 7:6(4).

Така бившият номер едно се класира за своя първи четвъртфинал от месец януари насам, а там по всяка верятност му предстои да премери сили с топ поставения Стефанос Циципас, ако световният номер пет не допусне изненадващо поражение от швейцарския тийнейджър Доминик Щрикер.

Двубоят стартира с надмощие за двукратния шампион на Уимбълдън, но казахстанецът можеше да разчита на началния си удар в критичните моменти и поддържаше паритета в резултата. Мъри пък продължаваше да посреща много навътре в корта, като отлично предугаждаше посоката на съперниковия начален удар и обръщаше най-силното му оръжие срещу самия него. Това доведе до пробив в актива на британеца, а впоследствие седмият поставен нямаше никакви шансове на ретур и сетът заслужено бе спечелен от трикратния "мейджър" победител.

Нещата продължаваха да се развиват много негативно за Бублик, защото той инкасира брейк в самото начало на втората част и изглеждаше, че шансовете му за успех се стопяват сериозно, само че тогава неговата нестандартност се включи в действие и за световния номер 68 стана на практика невъзможно да противодейства. Казахстанецът показваше изключителна прецизност в изпълнението на къси топки и скоро стигна до изненадващо предимство от 5:3 гейма.

Британецът запази спокойствие, знаейки как опонентът му не може да задържи още дълго време подобно равнище на игра и скоро се стигна да така очаквания спад от страна на по-високоранкирания играч. Бублик взе поредица от грешни решения в опита си да бъде прекалено оригинален и закономерно бе наказан, тъй като някогашната първа ракета на света съумя да вкара частта в тайбрек и там сложи точка на спора в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри взе реванш от Бублик за загубата в Маями и е на 1/4-финал в Щутгарт! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | анди мъри | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook