Мъри за победата над Юмбер: Това е огромно постижение за мен

от в 10:32 на 22.09.2021
Диана Андреева

Анди Мъри загатна, че се завръща към най-добрата си форма по време на Откритото първенство на САЩ, където притисна максимално Стефанос Циципас в откриващия кръг и показа, че е готов отново да се съревновава с най-добрите в света. Вчера бившият номер едно напълно затвърди позитивните впечатления, отстранявайки местния представител Уго Юмбер в първия кръг на надпреварата в Метц, осъществявайки обрат - 4:6 6:3 6:2 и така си осигури среща с Вашек Поспишил в следващия етап на турнира. След успеха Мъри коментира на какво се дължи убедителното му представяне през последните седмици, а ето какво точно сподели той:

"За мен са важни само две неща - усилията, които полагам, и нагласата ми към спорта. Това са най-значимите фактори, които зависят от теб в една среща. В тениса или печелиш, или губиш. Победите са смисълът на играта. Точно затова продължавам да се състезавам. Има цели, които съм поставил пред себе си, и една от тях е да достигна границата от 700 триумфа в Тура. Единствено успехите имат значение.

Не мисля, че играя на нужното ниво, но физически се чувствам добре и дори когато не показвах най-високото си ниво, успявах да си създам възможности да печеля сетове срещу някои топ играчи. Няма съмнение, че бих могъл да се представям по-убедително. Сервисът е едно от най-силните ми оръжия от Уимбълдън насам. Промените, които направих тогава, наистина ми помагат да печеля повече лесни точки. Срещу Юмбер началният удар отново ме измъкна от няколко сложни ситуации. Точно този тип двубои са много важни за натрупването на увереност и самочувствие - независимо че не съм успял да покажа най-убедителния си тенис, записах победа срещу тенисист от топ 30 - това е огромно постижение.“ - завърши Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за победата над Юмбер: Това е огромно постижение за мен Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | тенис турнир в метц | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook