Муте си поигра с огъня, но Джокович взе 11 от последните 12 гейма за успешен старт в Рим!

от в 21:34 на 10.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна победоносно в Рим. 6-кратният шампион последва примера на своите сънародници Хамад Меджедович и Миомир Кецманович, превръщайки се в третия сръбски тенисист, който се класира за 1/16-финалите в Рим. Световният номер едно имаше за задача да се изправи срещу винаги непредсказуемия Корентен Муте, който в самото начало видимо изненада Джокович с нестандартния си стил на игра, но постепенно големият фаворит намери оптималното си равнище на игра и се наложи с рутинното 6:3 6:1, за да оформи сблъсък с 29-ия поставен Алехандро Табийо в третия кръг на турнира. Припомняме ви, че левичарят се намира в серия от 5 поредни победи, след като спечели Чаланджъра в Екс-Ан Прованс , а освен това през сезона спечели титлата на ATP турнира в Окланд и игра финал в Сантяго.

Стартът не беше никак добър за Джокера, а Муте буквално летеше по корта. Французинът сменяше темпото с лекота и матираше редовно именития си съперник с къси топки. Световният номер 83 играеше толкова добре, че Джокович дори на няколко пъти аплодираше избухванията от форхенд страната на "щастливия губещ", а всичко това позволи на аутсайдера да поведе с 3:1 гейма в първия сет.

Oттам насетне обаче 24-кратният "мейджър" носител превключи на абсолютно безпогрешен режим, а Муте можеше единствено да вдига ръце невярващо във възуха и да търси причините за обрата някъде извън себе си. Разликите в класита беше толкова отчетлива, че топ поставеният не даде нито гейм повече на своя съперник и така осъществи светкавичен обрат в първия сет.

Втората част стартира по същия начин, а сърбинът увеличи серията си на 7 последователни спечелени гейма. Левичарят все пак спря своето пропадане и се разписа в резултата за 1:2, само че нямаше сили за нищо повече в тази среща и Джокович се поздрави с категоричен успех на старта в италианската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муте си поигра с огъня, но Джокович взе 11 от последните 12 гейма за успешен старт в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook