Музети претърпя поражение още на старта в Токио; Карацев започна с чист успех

от в 10:51 на 24.07.2021
Мирела Николова

След като двамата най-добри италиански тенисисти Матео Беретини и Яник Синер се отказаха от участие на Олимпийските игри в Токио, страната им трябваше да понесе още един удар в първия състезателен ден, след като една от младите надежди Лоренцо Музети отпадна още на старта. Австралиецът Джон Милман демонстрира изключително вдъхновена игра, за да надиграе 19-годишния си противник в последователни сетове - 6:3 6:4, и така да намери място във втория кръг на турнира, където ще срещне Алехандро Давидович Фокина.

Двубоят стартира равностойно, като паритетът в резултата се запази до 3:3. Тогава представителят на Австралия вдигна оборотите и записа 3 поредни гейма на сметката си, с което и поведе в отделните части. Той запази устрема си и в началото на втория сет, като на два пъти се оказваше напред с пробив аванс, ала младокът не се предаде и успяваше да навакса пасива си. Късен пробив на Милман при 4:4 обаче изцяло наклони везните в негова полза и съвсем скоро той ликуваше с победата.

С успех на старта в Токио се поздрави и Аслан Карацев, който не срещна никакви затруднения със световния №54 Томи Пол. Руснакът диктуваше събитията на корта благодарение на мощния си форхенд и солидната игра от дъното на корта, които го изведоха до един пробив в откриващия сет и още два брейка във втория. Така след малко повече от час престой на корта представителят на Русия затвори двубоя в своя полза - 6:3 6:2, осигурявайки си сблъсък с французина Жереми Шарди в следващия етап на надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети претърпя поражение още на старта в Токио; Карацев започна с чист успех Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев | джон милман | лоренцо музети | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook