На една победа от първото място: Сабаленка надви шампионката от Ийстбърн и е в топ 4 на Уимбълдън!

от в 16:39 на 12.07.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка продължава да демонстрира страхотен тенис при тазгодишното си участие на Уимбълдън и напълно заслужено се класира за втория си полуфинал на "свещената трева". Беларуската в хода на днешния ден изигра безспорно най-добрия си мач досега в надпреварата, след като засвидетелства отличната спортна форма, в която се намира, за да сложи край на серията от девет поредни победи на шампионката в Ийстбърн - Мадисън Кийс, подчинявайки я в последователни сетове - 6:2 6:4.

С успеха си световната номер две си гарантира място във финалната четворка на най-стария тенис турнир, като направи следващата си крачка в преследването на своята втора титла от Големия шлем, ала на полуфиналите я очаква изпитание от най-висок ранг и тя ще срещне една измежду защитаващата шампионка Елена Рибакина и миналогодишната финалистка Онс Жабер, като при класиране за финала, то втората поставена в схемата ще събере необходимия брой точки да оглави класацията на WTA след края на надпреварата.

Двубоят стартира по крайно любопитен начин, след като американката още дебютното си подаване беше сериозно притисната от страна на Сабаленка, която неутрализира първия сервис на своята съперничка и навлезе в поредица от печеливши отигравания, за да реализира ранен пробив. Агресивният стил на беларуската пък принуди световната номер 18 да рискува значително повече, ако иска да има шанс за успех при разиграванията, което доведе до завишен брой неточности от нейната ракета и тя предаде за втори път началния си удар в актива на шампионката от Аустрелиън Оупън, която запази високото равнище в представянето си и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част грешките в играта на европейката зачестиха и именно това позволяваше на 25-ата поставена да печели собствените си геймове, макар и било то след известни трудности, свързани с достигания на дюсове. С преполовяването на сета Кийс рязко вдигна темпото на игра и започна с все по-голяма увереност да поразява целта с уинъри, като реализира дебютния си пробив за мача, повеждайки с 4:2.

Застанала на сервис в опит да затвърди преднината си, американката излезе напред в резултата с 40:0, когато обаче неточностите в представянето ѝ се завърнаха с пълна сила и тя инкасира рибрейк от тази позиция, разочарованието от което видимо я обезкуражи, докато вдъхновената Сабаленка продължи започнатото и светкавично осъществи нов пробив, за да сложи точка на спора броени минути по-късно, печелейки последните четири гейма в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На една победа от първото място: Сабаленка надви шампионката от Ийстбърн и е в топ 4 на Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мадисън кийс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook