На едва 24 години: Доскорошен член на топ 50 прекратява своята тенис кариера

от в 09:58 на 26.08.2023
Калоян Соколов

Микаел Имер се отказва от тениса на едва 24-годишна възраст. Преди няколко седмици стана ясно, че шведът е получил 18-месечно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила, защото е пропуснал три проверки за наличие на забранени вещества в организма.

Любопитното в случая е, че на първа инстанция шведът е бил оправдан от Спортния арбитражен съд, след което обаче от ITF са обжалвали и дори са поискали наказание от 2 години, като окончателното решение на съда е състезателните права на Имер да бъдат спрени за период от година и половина.

Изглежда пък младият тенисист е останал крайно разочарован от развоя на събитията и е взел до голяма степен емоционалното решение веднага да прекрати своята професионална тенис кариера:

"Здравейте, хора! Реших да се откажа от професионалния тенис. Благодаря ви за всички невероятни спомени. Какво приключение само беше! Пожелавам успех на всичките си колеги в състезанията занапред. Господ винаги е велик" - гласи изявлението на настоящия номер 80 в света.

За последно Имер игра на Уимбълдън, където дори постигна успех над Тейлър Фриц, след което беше спрян в третия кръг от Даниел Елахи Галан. Шведът достигна през този април до своята рекордна 50-та позиция в класацията на ATP, а неговото най-голямо постижение е достигането до финала на ATP надпреварата в Уинстън-Сейлъм преди два сезона, когато постигна и победа над Карлос Алкарас.

Така Имер се превърна в първия представител на своята родина от 12 години насам, който достига до спор за трофей на най-високото ниво, а феновете на тениса в България ще го запомним с това, че стана част от най-дългия двубой в историята на Sofia Open, тъй като през миналата година заедно с Иля Ивашка сътвориха същински тенис маратон, в който беларусинът надделя след 3 часа и 22 минути прекарано време на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На едва 24 години: Доскорошен член на топ 50 прекратява своята тенис кариера Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | микаел имер

Коментари





Следвайте ни в Facebook