На фронта вместо на Уимбълдън: Двама украински тенисисти на първа линия срещу Русия

от в 16:36 на 26.06.2022
Мирела Николова

От самото начало на продължаващата вече четири месеца война в Украйна двамата бивши тенисисти Александър Долгополов и Сергей Стаховски оказват всякакъв вид подкрепа на своята родина срещу Русия, като още през март се присъединиха към въоръжените сили на страната си. Сега всички погледи на феновете на тениса са насочени към предстоящия Уимбълдън, но вместо да бъдат в британската столица като мнозина други бивши играчи, Стаховски и Долгополов се намират заедно на фронта. 

"Благодарим на всички ви", написа Долгополов в профила си в Instagram. "Днес със Стако бяхме на фронтовата линия в Донецк, за да занесем вашите дарения на смелите ни войници. Войната продължава с пълна сила, а ние все още сме в неизгодна позиция по отношение на артилерийските оръжия - за всяко едно украинско оръдие руснаците имат 30, срещу всеки наш снаряд враговете изпращат 50", разказа още украинецът, добавяйки, че се надява, че светът ще изпрати военна помощ на родината му.

От своя страна, Стаховски публикува кадри от Откритото първенство на Великобритания отпреди години, придружени от актуална снимка на бойното поле. "Това бяхме ние... Но сега нашият Уимбълдън е по-различен... През последната нощ бяха изстреляни 62 ракети, които да атакуват украински градове", написа Стаховски, който през 2013-а година постига паметна победа над Роджър Федерер на Свещената трева.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На фронта вместо на Уимбълдън: Двама украински тенисисти на първа линия срещу Русия Мирела Николова
Теми:  
atp | александър долгополов | русия-украйна | сергей стаховски

Коментари





Следвайте ни в Facebook