На гейм от 1/4-финалите на Уимбълдън: Кийс сложи край на приказката за 16-годишната Андреева

от в 13:48 на 10.07.2023
Мирела Николова

Приказката на 16-годишната сензация Мира Андреева на Уимбълдън приключи, след като днес тя допусна обрат от Мадисън Кийс и отпадна на крачка от 1/4-финалите. Американката, която само преди седмица триумфира на надпреварата в Ийстборн, днес стартира двубоя бавно, но впоследствие успя да пречупи устрема на по-младата си опонентка и така да триумфира с крайното 3:6 7:6(4) 6:2. В битка за място сред най-добрите четири в турнира Кийс ще се изправи срещу някоя измежду Арина Сабаленка и Екатерина Александрова.

Младата тенисистка изпитваше известни колебания в първите минути от срещата и допусна да бъде пробита още в дебютното си подаване. Веднага след това обаче Андреева съумя да се прегрупира и благодарение на плоските си и изключително остри удари налагаше своята вола в разиграванията. Така тя бързо осъществи светкавичен рибрейк, след което продължи да бъде безпогрешна във всеки един аспект, докато пропуските от ракетата на американката не спираха да се множат, поради което съвсем скоро тийнейджърката реализира нови два пробива, за да си осигури аванс в общия резултат.

Във втората част рускинята продължаваше да притиска съперничката си с удари в близост до линиите, трупайки точка след точка в актива си. Същевременно квалификантката имаше отговор на всеки опит за атака на опонентката и караше световната №18 да изглежда напълно безпомощна. Андреева не се нуждаеше от много време, за да се откъсне напред с 3:0, но впоследствие Кийс повиши интензитета в играта си и увеличавайки броя на уинърите си, съумя да достигне до връщане на пробива и равенство за 4:4. Паритетът в геймовете се запази до самия край на сета, изходът от който бе решен в тайбрек. Там нервното напрежение взе връх у тийнейджърката, която допусна няколко непредизвикани грешки и предаде частта.

В началото на третия сет бившата №10 излъчваше сериозно доза самочувствие, докато рускинята бе видимо разочарована от развоя на предходната част и неточностите ѝ не спираха да се трупат. Кийс не пропусна да се възползва от отворената възможност пред себе си и страбчи още втория си брейкбол, за да достигне до ранен пробив и да поведе с 3:0. Оттам насетне тя продължи да доминира събитията на корта посредством мощната си игра от основната линия и без затруднения доведе мача до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На гейм от 1/4-финалите на Уимбълдън: Кийс сложи край на приказката за 16-годишната Андреева Мирела Николова
Теми:  
wta | мадисън кийс | мира андреева | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook