На крачка от 1/2-финалите в Аликанте: Кузманов водеше със сет и пробив, но допусна обрат

от в 14:09 на 07.10.2022
Мартин Петков

Димитър Кузманов през миналата седмица получи "уайлд кард" за участие на тазгодишния Sofia Open, където имаше нелеката задача да защитава победата си на старта преди 12 месеца. Българинът загуби от френския талант Уго Юмбер в мач изпълнен с много обрати, но по всичко личи, че е извлякъл и множество позитиви, като това се доказва с всяко негово стъпване на корта в Аликанте. Мико постигна две отлични победи вече в испанския град и навакса изгубените точки от турнира в София, но силната му серия намери своя край през днешния ден, след като родният представител допусна пълен обрат срещу световния номер 185 Фабиан Марошан - 6:3 5:7 5:7, сбогувайки се с Чаланджъра в испанския град.

Началото на двубоя се оказа близо до мечтаното за нашенеца, който демонстрира своята поливалентност при размените от дъното на корта и си завоюва ранен пробив аванс. Проблемите на сервис пред Мико не закъсняха и скоро той беше изправен пред брейкбол, но безупречно функциониращият му начален удар оказа своето влияние в идните минути и откриващият сет беше записан на сметката на българина.

Във втората част силите на корта в испанския град се изравниха и всеки от двамата състезатели имаше удоволствието да разчита на силните оръжия в играта си. Разиграванията на високо темпо се превърнаха във все по-често явление, като превъзходството на световния номер 172 спрямо унгареца при тях беше видимо и родният представител поведе с брейк по пътя към крайния успех - 4:2. Неочакван спад в ефективността на първите сервиси обаче покоси пловдивчанина, който започна и да греши, а за играч от ранга на 185-ия в света това се оказа лесна плячка и заслужено на база показаното, паритетът скоропостижно беше възстановен. От този момент насетне самочувствието в действията на Марошан се покачи неимоверно, докато неточностите от ракетата на балканеца се трупаха неспирно и равенството в отделните сетове възцари.

Мико в почивката преосмисли игровия си план и стана далеч по-агресивен срещу ударите на противника в решителната трета част, което мигновено даде искания резултат и нашенецът си спечели предимство от пробив. 22-годишният унгарец запази спокойствие предвид трудната за него ситуация и за наше съжаление, късметът му се усмихна в правилния момент, когато топката след контакт с филето на мрежата падна неспасяема в половината на пловдивчанина и той отново се сбогува с аванса си. Напористата игра на ретур от Кузманов му донесе нови позитиви, като той нагледно изненада световния номер 185 с това си решение да е крайно атакуващ и разполагаше с два брейкбола, ала липса на клиничност в завършващата фаза му попречи да ги оползтвори, преди в злощастно повторение на края на втория сет българинът да инкасира редица грешки, оказали се пагубни за поражението му в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от 1/2-финалите в Аликанте: Кузманов водеше със сет и пробив, но допусна обрат Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | бгтенис | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook